1964

Albrechtsen: Sydsiden over Sektion 12

Brøndby IF - Ob 2-0

Martin Albrechtsen har meget rosende ord til overs for Brøndby IF’s fans, som han mener er bedre end FC Københavns. Han henviser til den famøse 2012/2013-sæson, hvor de blå/gule fans virkelig viste, at de er med holdet i modgang.

Brøndby IF’s fans er alt andet end medløberfans, og det viste de i sæsonen 2012/2013, hvor klubben var faretruende tæt på at rykke ud af Superligaen efter en miserabel sæson, hvor man reddede sig i sidste spillerunde ved at slå AC Horsens ude.

Det var Martin Albrechtsens første sæson på den københavnske Vestegn efter sit skifte fra FC Midtjylland, og han var imponeret over, at fansene bakkede dem op til den bitre ende, selvom spillerne leverede den ene skandaløse præstation efter den anden.

– Brøndbys fans mødte virkelig op i den famøse ‘nedrykningssæson’ (2012/2013-sæsonen red.). Vi var så ringe hele året, men folk stod sammen og viste sammenholdet derude, fortæller han i bold.dk-podcasten FART PÅ.

– De peb af os i efteråret, men jeg tror, at de indså, at det ikke hjalp at jorde os, så de støttede os hele foråret, og det reddede os i sidste ende, for det føltes som en stor familie mellem spiller og fans, fortæller den i dag 42-årige Martin Albrechtsen.

Læs også: AGF straffer talent efter racisme mod Brøndby-spiller

Martin Albrechtsen har også to sæsoner i FC København på CV’et, da han spillede i Parken fra 2002 til 2004, og da han i podcasten bliver bedt forholde sig til, om Sydsiden eller Sektion 12 er bedst, svarer han:

Læs også: Ni spillere kan forlade Brøndby IF i 2023

– Det hed Nedre C, da jeg spillede i FC København, og det var fedt at løbe nede foran dem som 22-23-årig – og det er stadig fedt derinde -, men jeg må sige Sydsiden, slår han fast i podcasten.

Martin Albrechtsen fortæller også en vild anekdote fra den famøse 2012/2013-sæsonen, hvor han og andre Brøndby-spillere var i byen en mandag aften, hvilket endte med, at midtstopperen fik karantæne fra LA Tequila Bar. Læs den historie her.

Redaktionen anbefaler…
1. Ni spillere kan forlade Brøndby IF: Profilerede navne står foran kontraktudløb
2. Stort drama: Alpha overvejer at nedlægge sig selv
3. Brøndby IF tæt på at blive solgt: Men Jan Bech bliver
4. Retssag mod Riveros: Ekskæresten kræver stort beløb
5. Arsenal i kontakt med Lindstrøm: Koster 144 millioner kroner