1964

Alpha bakker op om ny fanbevægelse: Stor protest mod GFH

Brøndby IF - Ob 2-0

Det er slut med gul og blå. En ny fanbevægelse forbereder en stor protest mod Global Football Holdings i forbindelse med sæsonens sidste kamp mod Viborg. Alle mand i Orange, lyder opfordringen.

 

Brøndby er blevet opkøbt af den amerikanske investeringsfond Global Football Holdings, som dermed har tilføjet de blå/gule til deres portefølje af klubber.

Det udenlandske ejerskab har skabt kæmpe splittelse i Brøndbys fan-miljø, hvor fronterne synes trukket op – og forude ligger der en større protest.

På de sociale medier har man i de seneste dage kunne læse om gruppen ‘Familien Brøndby – Bevar Brøndby IF’, som i det store hele er en fanbevægelse, der er imod Brøndbys nye ejerskab.

På deres Facebook-side, som har mere end 2300 følgere, opfordres der til, at alle fans som er bekymrende over Global Football Holdings indtog i Brøndby skal iføre sig Orange på søndag.

– Ved indløb vil vi bruge den orange farve til at markere vores nervøsitet over salget til GFH. Vi opfordrer alle fans, der er kritiske overfor GFH, til at møde i orange: Orange huer, jakker, halstørklæder eller bare et stykke orange stof. Vi vil vise, at der er fans overalt på stadion, som er kritiske overfor salget til GFH, skriver de på Facebook.

 

Familien Brøndby – Bevar Brøndby IF’ skriver, at der ikke vil være vokale protester under kampen, men efter kampen vil de samles på Øvre Sydsiden for at vise deres modstand mod Globall Football Holdings.

– Vi samles igen efter kampen for at vise vores modstand mod GFH. Efter AaB-kampen var vi over 1.500, og vi håber at blive endnu flere denne gang. Vi samles på Øvre Sydsiden, skriver de videre.

Alpha bakker op

Fanfranktionen Alpha er gået forrest i modstanden af Globall Football Holdings og flerklubsejere, og det vides ikke, om de er medvirkende bag gruppen.

De blåstempler dog konceptet.

På deres Facebook-profil linker de til ‘Familien Brøndby – Bevar Brøndby IF’ og skriver følgende:

– Vi opfordrer alle Brøndbyfans, der er skeptiske og kritiske over for det nye ejerskab, at tilslutte sig ‘Bevar Brøndby IF´-kampagnen. Både på sociale medier og på stadion. Vi er meget glade for, at Brøndbyfans i alle afskygninger støtter op om protesten mod det nye ejerskab af klubben. Det viser, at vi trods forskellige holdninger, aldre, ophav og måder at se fodbold på er en stor, samlet enhed, som sætter foden ned og kæmper for det, vi tror på.

 

Det er også offentligt kendt, at Alpha var forgangsmænd for protesten efter AaB-kampen, hvor folk samlede sig øverst på Sydsiden for at råbe og synge protest-sange mod de nye ejerskab.

Ejerskabet har sprunget fanmiljøet i atomer, og derfor opfordrer ‘Familien Brøndby – Bevar Brøndby IF’ til, at man respekterer hinandens beslutninger.

– Husk den gensidige respekt for hinandens synspunkter og holdninger, lyder opfordringen slutteligt.