1964

Alpha-capo om Vallys-historie: ‘Han må løbe hvorhen, han vil’

AC Horsens - Brøndby IF 0-2

Det er ikke sandt, at Alpha har bedt Nicolai Vallys ikke at juble ned mod midten af Sydsiden, hvor de hører til. ‘Målscoreren må selvfølgelig løbe, hvorhen han vil, uanset hvem det er, skriver Alpha-medlem, Nicklas Lagerstorf, på Twitter.

Linjerne er trukket op i Brøndbys fanmiljø. Både inde- og udefra ligner det Alpha mod resten.

Fan-grupperingen, som styrer stemningen på Sydsiden og i udebaneafsnittene, har trukket adskillige overskrifter efter flere voldsepisoder i de seneste uger, hvilket kulminerede for nyligt, da Divisionsforeningen fratog Brøndby IF retten til at have fans med på udebane resten af året.

Den interne splittelse lader dog også til at bunde ud i noget helt andet – nemlig Alphas offentlige afstandstagen til Nicolai Vallys, som kom til Brøndby IF på deadline-day, og som har en fortid som FC København-fan.

Læs også: Derfor har Alpha så meget magt i Brøndby IF

Alpha har ikke ønsket at tiljuble Brøndby IF’s rekordkøb, hvilket har skabt undren i store dele af klubbens fanmiljø.

Nu tager Vallys-gaten endnu en udvikling, for Alpha skulle angiveligt have frabedt sig, at Vallys jubler ind mod midten af Sydsiden, hvor fan-grupperingen hører hjemme.

Det skriver Ekstra Bladet på sin hjemmeside, efter rygtet har floreret på de sociale medier i et par dage.
Det højtstående Alpha-medlem og capo på Sydsiden, Nicklas Lagerstorf afviser, at den historie har gang på jorden. Han fortæller, at målscoreren må løbe, hvorhen han vil – uanset hvem det er.

Foto: Screendump/Twitter

Nicolai Vallys scorede søndag eftermiddag mod Lyngby ned mod Sydsiden, men han valgte at juble med venstre side af Sydsiden og ikke i midten, hvor capotårnet ellers står.

Brøndby IF gennemgår en turbulent tid i disse uger, hvor uenighederne på fansiden kun fylder en brøkdel. Klubben kæmper en hård kamp i Superligaen, hvor de er faretruende tæt på nedrykning, mens Jan Bech Andersen forhandler om et salg af klubben.

Redaktionen anbefaler…
1. Rørt Ohi bemærkede Sydsidens sang og banner: Wow!
2. Sportsaviser frygter for Niels Frederiksens job efter ny skuffelse
3. Hermansen: Vi må ikke lukke tre mål ind på hjemmebane
4. Afsløring: Tyske klubber sværmer om Mads Hermansen
5. Derfor har Alpha så meget magt i Brøndby IF