1964

Alpha og AaB-fans i protest mod nyt Brøndby-ejerskab

sydsiden1

AaB’s fans præsenterede søndag aften et banner mod Brøndby IF’s nye ejere, mens også Alpha protesterede med en ny sang, der stak til det nye ejerskab og Jan Bech Andersen.

Brøndby IF fik fredag nye ejere, da den amerikanske investeringsfond Global Football Holdings overtog aktiemajoriteten fra Jan Bech Andersen.

Dermed bliver Brøndby IF en del af et netværk, der tæller yderligere syv fodboldklubber. Noget, som ikke begejstrer hos traditionelle fodboldelskere.

AaB viste også deres utilfredshed med Brøndby IF’s nye ejerkreds, da de før aftenens kamp på Brøndby Stadion præsenterede et banner med teksten: Bevar dansk fodboldkultur, imod flerklubsejere!

Alpha i protest

Fangrupperingen Alpha har trukket sig som stemningsskabende på Sydsiden efter nyheden om ejerskiftet, men de er alligevel til stede på Brøndby Stadion søndag aften.

De er på stadion for at se Brøndby IF, men også for at protestere mod det nye ejerskab, for de har lavet en ny sang med henvisning til det faktum, at Jan Bech Andersen ikke vil afsløre alle 14 navne på den nye ejerkreds.

– Åh, de 14 navne. Må vi ikke få dem at se. Et fællesskab i Brøndby vil I aldrig ku’ forstå. Skal vi stol på Jan, når han vil være som fck, synger de blandt andet.

FC København-referencen skal ses i lyset af Jan Bech Andersens kommentarer om, at Brøndby IF skal forsøge at få flere nye fans, som de er lykkedes godt med i den hvide del af hovedstaden.

– Jeg ved også, at hvis vi skal have nye fans, og det skal vi, så gælder det også om at være med fremme. Det er jo derfor, at FC København har fået så mange fans i det her årtusind, sagde Jan Bech Andersen i forbindelse med pressemødet fredag.

Selvom der er utilfredshed på lægterne, har Brøndby IF fået en perfekt fodboldmæssig start under det nye ejerskab, hvor man er foran med 2-0 mod AaB efter ti minutter.

Læs mere om opkøbet af Brøndby IF her…
1. 
Alpha efter boykot: Er til stede på Brøndby Stadion og klar til at protestere
2. Global Football Holdings ejer 50,1 procent af Brøndby IF
3. Blitzer blandt kanonerne: Her er hans danske skyggeside
4. Palmå efter Brøndby-salg: Jan Bech har lavet aftalen med hjertet og hjernen
5. Mærkværdigt: Vil ikke afsløre navnene