1964

Alpha melder klart ud: Drømmer om 50+1-ejerskab

Brøndby IF - Ob 2-0

Fangrupperingen Alpha lægger ikke den mindste skjul på, at de drømmer om et 50+1-ejerskab, men de erkender, at det ikke er realistisk for nu.

Brøndby IF er angiveligt på vej på udenlandske hænder, efter Jan Bech Andersen har ligget i tunge forhandlinger med pengestærke investorer om at sælge aktiemajoriteten i klubben.

 

Det er nu over en måned siden, at Ekstra Bladet berettede, at Brøndby IF var tæt på at blive opkøbt af den amerikanske forretningsmand David Blitzer, men det trækker i den grad ud.

Der har været stille på rygtebørsen de seneste uger, men det ligner alligevel blot et spørgsmål om timing, før Jan Bech Andersen melder ud, at han har solgt klubben.

Selvom et ejerskifte vil kunne løfte Brøndby IF økonomisk, er det ikke alle, der er vilde med idéen – især fangrupperingen Alpha er stor modstander af en udenlandsk investor.

 

Nu sætter de atter ord på et muligt ejerskifte. Det sker på hjemmesiden sydsidenbrondby.com, hvor de har udgivet to artikler med rubrikken Klubejerskab: Det her er vigtigt for os som Brøndbyfans.

– Vi håber, at vi med vores svar er med til at sætte tanker i gang hos alle fans af Brøndby IF. Vi forventer på ingen måde, at alle deler vores holdninger og synspunkter, men vores formål er at starte en debat og tankestrøm. Det skal handle om mere end bare ”vi skal vinde for en hver pris, skriver Alpha og sætter ord på deres helt store drøm for et fremtidigt Brøndby IF.

– Vores store drøm for Brøndby IF – og alle andre klubber i øvrigt – er et 50+1-ejerskaber, som det kendes fra blandt andet Sverige og Tyskland. Medlemmerne – fans, spillere, frivillige og lokalsamfundet – har det bestemmende mandat i klubben, skriver de, men melder i samme ombæring, at de ved, at det ikke er realistisk i øjeblikket.

Vil gerne spille med om mesterskabet – men ikke for enhver pris

For Alpha er sølvtøj noget, som man gerne vil tage del i – både nu og i fremtiden, men fangrupperingen er ikke klar til at gamble med klubbens fremtid.

– Selvfølgelig spiller vi gerne med om mesterskabet om tre år, men det er vigtigere for os, at Brøndby IF forsat er i live og tro mod vores fælles værdier om 50 år.

– Derfor er vi fans nødt til at tage stilling til perspektiverne i en potentiel ny investors planer med at blive en del af Brøndby IF. Og særligt også hvad der potentielt kan ske, når investoren forlader klubben, for vi ønsker et Brøndby IF, der fortsat er bæredygtigt, om 10, 20 og 50 år.

Du kan læse begge Alphas artikler om fremtidens Brøndby IF her og her.

 

Redaktionen anbefaler…
1. 
Medie: Brøndby har Randers-profil på blokken
2. Medie: Frankfurt kræver 300 millioner kroner for Lindstrøm – Arsenal spøger stadig
3. Avis: Brøndby fyrer Masterclass-chef
4. Efter blodigt overfald i Hytten: ‘Det kom ud af det blå’
5. Alpha på stadion efter derby: Bevar Brøndby IF!