1964

Avis: Brøndby vil gafle lokale talenter fra Vestegnen og omegn

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF)

Masterclass

Brøndby kommer ikke til at glemme de lokale talenter, selvom de i de kommende år kommer til at investere større i Masterclass. Klubben sætter fortsat en dyd i at hverve lokale spillere fra Vestegnen og omegn, skriver Ekstra Bladet.

Over de seneste år har Brøndbys Masterclass været inde i en rivende udvikling, og klubbens akademi har produceret spillere til det nuværende førstehold i form af blandt andet Mads Hermansen, Mathias Kvistgaarden og Oscar Schwartau.

Den største blåstempling af Masterclass skete i sommeren 2021, da Brøndby lavede et stort salg af Vestegn-knægten Jesper Lindstrøm, der skiftede til Eintracht Frankfurt for 52 millioner kroner.

Og netop Vestegn-knægt er et nøgleord.

Ekstra Bladet bringer tirsdag en større artikel om Masterclass, hvor de beretter, at Brøndby også i fremtiden sætter en dyd i at hverve lokale spillere fra Vestegnen og omegn til klubbens ungdomshold.

En stor forskel på dem og blandt andet FC København, der igennem de seneste sæsoner har købt adskillige unge udlændinge til ungdomsholdene i form af blandt andet Hákon Haraldsson, Orri Oskarsson og Roony Bardghji.

Det er ikke en fremgangsmåde, som Brøndby kommer til at praktisere i bred udstrækning ifølge Ekstra Bladet.

Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen udtalte dog i oktober til BrøndbyLyd, at klubben efter Global Football Holdings indtog vil forsøge at ride med på den bølge.

– Det er der konkurrencen bevæger sig hen i europæisk fodbold. Vi er klar til at investere på at konkurrere på de største talenter i Skandinavien. Det er det område, der er logisk at kigge på yngre spillere lige nu, sagde han til fanpodcasten.

Men Ekstra Bladet erfarer, at det ikke nødvendigvis er den vej, man vil gå. For planen er fortsat at støve de største lokale talenter op, så man kan lave endnu en historie ala Jesper Lindstrøm.

Avisen skriver samtidig, at det er mejslet i sten i Brøndby-strategien, at spillere på Masterclass skal slå igennem på klubbens førstehold en dag i fremtiden, og det fortsætter på trods af, at man er kommet på udenlandske hænder.

I den nuværende trup har Daniel Wass, Andreas Maxsø, Anis Ben Slimane, Peter Bjur, Mads Hermansen, Mathias Kvistgaarden, Oscar Schwartau, Bertram Kvist og Marinus Larsen alle en fortid på Brøndbys ungdomshold.