1964

Blakket ry i Danmark: Blitzer og Blackstones skyggeside

David Blitzer har et blakket ry, og derfor er Brøndby IF’s fans ikke imponeret over amerikanerens mulige indtog i klubben. Læs mere om forretningsmandens fortid her.

David Blitzer er angiveligt tæt på at opkøbe en stor del af Jan Bech Andersens aktier, så den amerikanske forretningsmand bliver ny storaktionær på den københavnske Vestegn.

Det er ikke en nyhed, som er blevet velmodtaget blandt klubbens mest inkarnerede fans, for i søndagens kamp mod Viborg, blev der fremvist et banner, hvor der stod:

– Blackstone/Blitzer: Penge over mennesker
– Brøndby IF: Mennesker over penge

Men hvorfor har Brøndby IF’s fans mere end almindeligt svært ved at se David Blitzer overtage tøjlerne i klubben? Det skyldes hans mange år hos den amerikanske investeringsfond, Blackstone, som har et meget blakket ry i Danmark.

Læs også: Stort drama: Alpha overvejer at nedlægge sig selv

David Blitzer sidder i ledelsen hos Blackstone, som for få år siden opkøbte lejligheder i Københavnsområdet i stor stil med et formål – nemlig at profitere og tjene store penge.

Det foregik således, at Blackstone købte en ældre lejlighed, hvorefter de fik lejeren til at fraflytte, så de kunne renovere lejligheden for derefter at udleje dem til en meget højere prissætning, hvilket fuldstændig vendte det københavnske lejemarked på hovedet.

– Blackstone har nogle gevaldige ridser i lakken efter deres opkøb på det københavnske boligmarked, hvor de købte billige ejendomme og udlejede til høje pris. De fandt et hul i markedet, siger fodboldøkonom Steen Houman i podcasten 4påfoden i forbindelse med det mulige opkøb i Brøndby IF.

Blackstone – og inddirekte David Blitzers – indtog på det danske boligmarked førte til, at regeringen landede en såkaldt Blackstone-aftale for at skubbe boligspekulationer ud af udlejningsmarkedet i de store, danske byer.

Blackstones ry var så smadret på det danske lejemarked, at man skiftede navn til Kereby, så man på den måde kunne signalere, at man kerer om sine lejere, udtalte COO Kenneth Ohlendorff ifølge Politiken.

Det er dog vigtigt at slå fast, at det er David Blitzer – og ikke Blackstone – der ser ud til at investere et trecifret millionbeløb i Brøndby IF i den kommende tid, men som fodboldøkonom Steen Houman tilføjer i podcasten:

– Man kan tænke, om det er en person, man ønsker at have (i Brøndby IF red.), men der var intet ulovligt i det han og Blackstone gjorde.

Læs også: Raser mod hooligans: Taler ud om voldsomt overfald

Steen Houman fortæller videre, at han ikke vil være så bekymret på Brøndby IF’s vegne, hvis David Blitzer køber sig ind i klubben, men han slår fast, at den amerikanske forretningsmand kun køber sig ind med profit for øjet.

– Han er interesseret i at tjene penge, og hvis han går ind i Brøndby, så er det med det i sigte. Jeg tror ikke, at han vil blande sig meget, men han vil have fokus på nogle KPI’er, så man tjener penge, slår fodboldøkonomen fast.

Selvom Brøndby IF ikke bliver ejet af Blackstone, virker klubbens fans overbeviste om, at David Blitzer vil tage sine arbejdsmetoder med fra investeringsfonden. Det kan konkludere fra banneret: Blitzer/Blackstone: Penge over mennesker.

Læs også: Slimane respekterer Niels Frederiksens beslutning: Men er uenig
Læs også: Brøndby-direktør: Dybt forkasteligt