1964

Blitzer blandt kanonerne: Her er hans danske skyggeside

blit

David Blitzer er en af hovedmændene bag Global Football Holdings opkøb af Brøndby IF. Læs om amerikanerens danske fortid her.

Brøndby IF er blevet opkøbt. Det blev offentliggjort fredag formiddag, mens man efterfølgende afholdte et pressemøde på Brøndby Stadion.

Scott McLachlan, der er Head of Global Football hos Global Football Holdings, var med på pressemødet, hvor han blev spurgt til, hvem der ellers stod bag virksomheden, der opkøber fodboldklubber i stor stil.

Amerikaneren fortalte, at virksomheden består af i alt 14 erfarne forretningsmænd, men han ville ikke ud med navnene på personerne.

– Jeg tror, det er nok på nuværende tidspunkt at sige, at det er en gruppe af 14 erfarne forretningsmænd, der investerer i sportsnetværk.

Læs også: Mærkværdigt: Vil ikke afsløre navnene

Det blev dog bekræftet, at den berygtede amerikanske Blackstone-ejer David Blitzer er en af hovedmændene bag investeringen i Brøndby IF.

– Han (Blitzer red.) er en af de største af de 14, og jeg har talt med ham. Han er super spændt og er en stor sportsnørd, der glæder sig enormt meget. Jeg har haft gode samtaler med ham, fortæller Jan Bech.

Har et blakket ry i Danmark

David Blitzer har et blakket ry i Danmark. Og det er ikke uden grund, at man skæver skeptisk til den 53-årige forretningsmand.

David Blitzer sidder nemlig i ledelsen hos Blackstone, som for få år siden opkøbte lejligheder i Københavnsområdet i stor stil med et formål – nemlig at profitere og tjene store penge.

Det foregik således, at Blackstone købte en ældre lejlighed, hvorefter de fik lejeren til at fraflytte, så de kunne renovere lejligheden for derefter at udleje dem til en meget højere prissætning, hvilket fuldstændig vendte det københavnske lejemarked på hovedet.

– Blackstone har nogle gevaldige ridser i lakken efter deres opkøb på det københavnske boligmarked, hvor de købte billige ejendomme og udlejede til høje pris. De fandt et hul i markedet, siger fodboldøkonom Steen Houman i podcasten 4påfoden.

Blackstone – og inddirekte David Blitzers – indtog på det danske boligmarked førte til, at regeringen landede en såkaldt Blackstone-aftale for at skubbe boligspekulationer ud af udlejningsmarkedet i de store, danske byer.

Blackstones ry var så smadret på det danske lejemarked, at man skiftede navn til Kereby, så man på den måde kunne signalere, at man kerer om sine lejere, udtalte COO Kenneth Ohlendorff ifølge Politiken.

– Man kan tænke, om det er en person, man ønsker at have (i Brøndby IF red.), men der var intet ulovligt i det han og Blackstone gjorde.

Efter opkøbet har Brøndby IF fået syv nye søsterklubber – du kan læse den historie ved at klikke her.

Redaktionen anbefaler…
1. 
Medie: Brøndby har Randers-profil på blokken
2. Medie: Frankfurt kræver 300 millioner kroner for Lindstrøm – Arsenal spøger stadig
3. Avis: Brøndby fyrer Masterclass-chef
4. Efter blodigt overfald i Hytten: ‘Det kom ud af det blå’
5. Alpha på stadion efter derby: Bevar Brøndby IF!