1964

Brøndby afviser Qatar-rygte efter salg

sydsiden

Brøndby IF’s kommunikationschef Christian Schultz afviser Ekstra Bladets historie om, at det er personer relateret til Qatars fodboldsatsning, der er medejer af Brøndby IF.

Brøndby IF blev fredag middag opkøbt af den amerikanske investeringsfond Global Football Holdings, som er en virksomhed, der består af 14 erfarne forretningsmænd.

I forbindelse med pressemødet for offentliggørelsen af det nye ejerskab, nægtede Scott McLachlan, der er Head of Global Football hos Global Football Holdings og kommende næstformand i Brøndby IF, at fortælle, hvem de 14 personer var.

Ekstra Bladet satte dog senere samme fredag navn på yderligere seks medejere af firmaet – blandt andet skrev afvisen, at den magtfulde Ivan Bravo var en del af ejerkredsen i Brøndby IF.

Ivan Bravo har tætte tråde til Qatar og beskrives som en af de mest magtfulde personer i forbindelse med oliestatens store fodboldindtog i senere år, hvilket kulminerer i næste måned med en storslået VM-slutrunde.

Derudover blev også Azpeita Jose Lasa, Martinez Ignacio Alvarez, Hernandez Maria Lusia Lopez og Borra Ignacio Beristain nævnt.

Tipsbladet har forholdt Brøndby IF’s kommunikationschef Christian Schultz oplysningerne, og han afviser prompte, at disse navne er en del af Brøndby IF-ejerkredsen.

– Ingen af de navne er involveret, siger han til Tipsbladet.

Ekstra Bladet har sidenhen fjernet artiklen om Brøndby IF og Qatar-forbindelsen.

Med opkøbet har Brøndby IF samtidig fået syv søsterklubber, hvilket du kan læse mere om her.

Læs mere om opkøbet af Brøndby IF her…
1. 
Alpha efter boykot: Er til stede på Brøndby Stadion og klar til at protestere
2. Global Football Holdings ejer 50,1 procent af Brøndby IF
3. Blitzer blandt kanonerne: Her er hans danske skyggeside
4. Palmå efter Brøndby-salg: Jan Bech har lavet aftalen med hjertet og hjernen
5. Mærkværdigt: Vil ikke afsløre navnene