1964

Brøndby-boss: Vi betaler lejegebyr, 100% af lønnen og har ingen købsoption

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Carsten V. Jensen fortæller, at Brøndby både betaler et lejegebyr og hele Frederik Winthers løn, mens man ikke har en købsoption på ham. Han er hentet på markedsvilkår, lyder det klart fra Brøndbys fodbolddirektør.

Brøndby offentliggjorde et par timer før transferdeadline, at man havde lejet Frederik Winther som direkte afløser for Sigurd Rosted, der i samme ombæring blev solgt til Toronto FC.

Den danske forsvarsspiller blev hentet i Augsburg, som Brøndbys nye ejerkreds Global Football Holdings også har aktier i, og derfor fik den nye signing en blandet modtagelse blandt Brøndbys fans.

Der er nemlig en frygt for, at Frederik Winther tager spilletid fra Brøndbys øvrige midtstoppere, hvorefter han så forlader klubben til sommer for at vende retur til Augsburg.

Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen har kommenteret på den omdiskuterede lejeaftale i podcasten, BrøndbyLyd.

– Vi rekrutterer i princippet inde fra og ud – og nu er vi så blevet en del af et klubnetværk. Det betyder, at der er kommet en ring mere på, fortæller han om rekrutteringen af Frederik Winther.

Han tilføjer.

– Inden vi går ud af vores primære områder, kigger vi i vores nære omgivelser og ser, om der er en spiller, der kan hjælpe os. Det er ikke sådan, at han (Winther red.) har stået på en liste, der bare skulle hanes i klubnetværket. Overhovedet ikke.

Brøndbys fans skal dog ikke forvente, at Frederik Winther slår sig ned længe på den københavnske Vestegn, for Carsten V. Jensen har ikke fået forhandlet en købsoption ind i aftalen.

– Det har vi ikke, nej (en købsoption red.). Det tror jeg, at de synes, han er for vigtig til. Det er ligesom, vi heller ikke har givet HB Køge nogen købsoption på Salech.

Carsten V. Jensen mener dog ikke, at der er noget odiøst i, at der ikke er en købsoption i aftalen.

– Der er mange tilfælde, hvor der ikke er en købsoption i aftalen. Uanset hvor mange købsoptioner vi kan putte i en kontrakt, så er det spilleren, der bestemmer, om han vil spille i den givne klub. Det er en fri verden, vi lever i. Ingen kan tvinges til noget.

Fodbolddirektøren har også måtte til lommerne for at lande lejeaftalen med den danske U/21-landsholdsspiller, afslører han videre i podcasten.

– Vi betaler den fulde løn og et lejegebyr. Det sker på markedsvilkår. Vi betaler på samme vilkår som andre, fortæller han videre.

Du kan høre den interessante snak om Frederik Winther cirka 20 minutter og 30 sekunder inde i BrøndbyLyds podcast, som du kan tilgå her.