1964

Jan Bech helt rolig: Nyt Brøndby-ejerskab går først igennem om seks-syv uger

sydsiden1

Brøndbys ejerskab er ikke blevet godkendt af Finanstilsynet endnu, men Jan Bech Andersen fortæller til Discovery+, at han forventer, at salget endegyldigt er på plads om maksimum syv uger.

Brøndby meldte i sidste måned ud, at Global Football Holdings ville opkøbe størstedelen af Jan Bech Andersens aktier og dermed overtage aktiemajoriteten i klubben.

Endnu er salget dog ikke gået 100 procent igennem, og det skyldes, at man venter på, at Finanstilsynet giver grønt lys for salget af aktierne. Det fortæller Jan Bech Andersen til Discovery+.

– Vi venter på Finanstilsynet, og der skal vi nok forvente, at der går 3-4 uger, siger Jan Bech Andersen, da han bliver spurgt til, hvor langt man er med at gennemføre salget.

– Og så har vi en generelforsamling den 22. november, og så yderligere en generalforsamling i januar, så der går nok 6-7 uger fra nu, siger Brøndby-bossen.

Kian Fonoudi spørger efterfølgende, om der kan være nogle bananskræl, eller om det er ren proforma, og Jan Bech ser ikke noget, man kan glide i.

– Det bør være proforma. Jeg kan ikke se nogle bananskræl her, siger han i interviewet.

Jan Bech Andersen har modtaget massiv kritik for at ville sælge størstedelen af sine aktier til den amerikanske investeringsfond, men det er han helt rolig omkring. 

 Jeg kan sagtens forstå det, men jeg har en viden, de ikke har med hensyn til at have mødt de her folk mange gange. Jeg forstår deres skepsis, men jeg deler den ikke, siger han. 

Og Global Football Holdings har derfor heller ikke haft nogen påvirkning på mandagens fyring af Niels Frederiksen, fortæller fodbolddirektør Carsten V. Jensen i et andet interview.

– Der er en siddende bestyrelse og direktion, hvor dette er mit ansvar, siger han og tilføjer, at når det nye ejerskab træder i kraft, kan der dog komme yderligere ændringer.

– Når der er et endeligt ejerskifte, så kommer der en ny bestyrelse og måske også andre ændringer.

Global Football Holdings har også aktier i blandt andet Augsburg og Crystal Palace, der hører hjemme i Bundesligaen og Premier League.

Jan Bech Andersen har haft aktiemajoriteten i Brøndby siden 2013, hvor han reddede en klub, der var på renden af konkurs