1964

Brøndby-fans åbner sag mod politiet

Brøndby IF - Ob 2-0

Mere end 25 Brøndby-fans har åbnet en sag mod politiet og kræver erstatning for ulovlig frihedsberøvelse dagen før FC Københavns højrisikokamp mod Borussia Dortmund i Champions League.

Brøndbys fans har været i vælten i de seneste måneder, og i begyndelsen af november var der optrak til ballade, efter FC Københavns fans angreb Alphas klubhus få timer før klubbens Champions League-kamp mod fanfranktionens gode venner fra Borussia Dortmund.

Dagen efter overfaldet befandt flere personer med tilhørsforhold til Brøndby sig i Valby, hvor Københavns Politi visiterede og registrerede dem i deres systemer, inden de blev sendt retur til Vestegnen, da de havde mistanke om et masseslagsmål.

25 af de Brøndby-fans er nu gået videre med sagen, fordi de mener, at det var uden retsmæssig grund, at Københavns Politi foretog sig disse ting.

Det skriver Ekstra Bladet, der har fået forsvarsadvokat Asser Gregersen i tale, som bekræfter, at man har modtaget en klage fra en gruppe fans af Brøndby.

– Jeg kan bekræfte, at mere end 25 Brøndby-fans har rettet henvendelse, fordi de ønsker at klage over den aktion, der var i Valby, siger forsvarsadvokaten, der sagtens kan argumentere for, at den pågældende gruppe har en sag.

– Det er jo sådan, at så længe at borgerne har en grundlovssikret ret til at forsamle sig under åben himmel, så skal politiet have en ret god grund til at forhindre dem i det.

Forsvaradvokaten giver videre i interviewet udtryk for, at man har bedt politiet om en forklaring på, hvorfor Brøndbys fans skulle frihedsberøves.

– Vi forventer på bagkant af det svar at kræve erstatning, fortæller Gregersen.

Asser Gregersen fortæller også, at der ikke er tale om folk fra én gruppering, men derimod om enkeltstående personer med fanforhold til Brøndby.

I forbindelse med ovenstående episode fortalte politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Dahl, til Ekstra Bladet, at man afværgede et potentielt masseslagsmål.

– Mit personlige gæt er, at så havde man nok en aftale om, at de cirka 100 inde omkring Parken var nogle, man skulle ind og hilse på. Og ikke på den gode måde. Potentielt havde vi en situation i går, hvor vi kunne have haft et slagsmål eller hærværk og uorden med 200-300 deltagere.

Københavns Politi fortalte også, at man fandt både slagvåben og tandbeskyttere i nærheden af, hvor man visiterede og registrerede den store mængde af Brøndby-fans.

Redaktionen anbefaler…
1. 
Lokalmedie: Viking FK vil hive Bell hjem fra Brøndby IF
2. Medie: Brøndby har Randers-profil på blokken
3. Medie: Brøndby IF kan slå transferrekord til januar
4. Afsløring: Tyske klubber sværmer om Mads Hermansen
5. Medie: Brøndby kæmper mod FCK, AGF og Ajax om svensk keeper