1964

Brøndby fik også van der Vaart-mulighed: Derfor sagde Troels Bech nej

Troels Bech fortæller, at man også fik muligheden for at lande Rafael van der Vaart i 2016, men det var aldrig aktuelt at hente den dengang 33-årige hollænder. Den tidligere Brøndby-sportsdirektør sender samtidig et par stikpiller til FC Midtjylland, der tog chancen.

Det skabte store overskrifter i fodbolddanmark tilbage i 2016, da FC Midtjylland præsenterede verdensstjernen Rafael van der Vaart, der i sin glorværdige karriere havde repræsenteret blandt andet Tottenham og Real Madrid.

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein var ellevild over transferen af den dengang 33-årige hollænder, men opholdet på Heden blev alt andet end gloværdigt og et par år senere, skiftede han til Esbjerg fB.

Nu afslører Brøndbys daværende sportsdirektør Troels Bech, at han også fik Rafael van der Vaart tilbudt, inden hollænderen drog til FC Midtjylland.

– Dengang jeg var i Brøndby var vi blandt dem, der fik tilbudt Rafael van der Vaart, og det er nok det største navn, siger han til Tipsbladet, da han bliver spurgt ind til, hvem der er det største navn, han er blevet tilbudt.

– Jeg ved, der har været andre, men jeg kan dårligt huske dem… Nej, det må være ham, der er den største, siger han.

Troels Bech var dog en kende mere rationel end Claus Steinlein, og det hæfter han sig da også ved, da han kommenterer på, hvorfor man ikke gik videre med muligheden.

– Jeg ved ikke, hvad andre har tænkt. Tydeligvis har min gode ven Claus (Steinlein, red.) i Midtjylland tænkt noget andet, end jeg gjorde. Jeg tænkte, at det ville give forstyrrelser, uanset markedsføringsværdien i det, siger han og sender en lille stikpille mod Heden.

– Der har Brøndby også det vilkår, at opmærksomheden kommer helt af sig selv til Brøndby. Nogle gange skal andre klubber levere meget mere for at få del i den opmærksomhed.

Troels Bech mener samtidig, at FC Midtjylland måske burde have luret, at Rafael van der Vaart var meget langt fra fordums styrke.

– Man kan bare konstatere, at der er et eller andet, der er galt, hvis sådan et cv bringes i spil i Superligaen. Og det gale skal man jo opdage, slutter Troels Bech snakken om den tidligere verdensstjerne.

Rafael van der Vaart indstillede sin aktive karriere i 2018 efter få måneder i Esbjerg fB, hvor han i dag figurerer som assistenttræner.