1964

Brøndby IF ændrer strategien: Køber spillere over 27 år

Brøndby IF kommer også til at købe spillere over 27 år i fremtiden, fortæller Carsten V. Jensen, der mener, at det er på tide at få opdateret strategien.

Brøndby IF’s økonomi var mere ustabil end en forvirret teenagers, da Carsten V. Jensen tiltrådte i sommeren 2019, og derfor søsatte man en strategi, der skulle ændre på tingenes tilstand på den københavnske Vestegn.

En af punkterne var, at man så vidt muligt ikke skulle betale transfers for spillere over 27 år, og Brøndby IF har mere eller mindre formået at holde sig inden for skiven i de seneste mange transfervinduer.

Men denne sommer sparkede Carsten V. Jensen strategien til hjørne, da man købte 33-årige Daniel Wass for 13 millioner kroner, mens man tilmed kastede 8,5 millioner kroner efter Ohi Omoijuanfo på 28 år.

Nu fortæller Carsten V. Jensen i et længere interview med Ekstra Bladet, at strategien ikke længere skal tages så bogstavligt, som da økonomien var på gyngende grund.

– Vi lavede nogle støttepæle, da vi for tre år siden ville vende butikken. Èn af pælene var, at vi så vidt muligt ikke ville betale transfer for spillere over 27 år, siger han til avisen og tilføjer så:

– Det må vi hellere få slettet nu. Vi må opdatere strategien. For vi er et andet sted nu. Vi kommer også i enkelte tilfælde i fremtiden til at betale transfer for spillere over 27 år, slår han fast.

Carsten V. Jensen mener nemlig også, at det ville være naivt at tage strategien så bogstavligt, når økonomien var til at agere anderledes – mens spillertruppen tilmed havde brug for erfarne kvalitetsspillere.

– Det handler i høj grad om at forholde sig til virkeligheden og reagere efter de forhold. Vi skal jo ikke lukke øjnene for, hvor vi ligger i tabellen. På den baggrund har vi ment, at det er vigtigt at få tilført erfarne spillere til vores trup.

Brøndby IF har denne sommer handlet ind for over 50 millioner kroner, og du kan få hele overblikket over et hæsblæsende sommertransfervindue ved at klikke her.

BRØNDBY IF’S VILDE DEADLINE DAY – LÆS DE MEST POPULÆRE ARTIKLER FRA TRANSFERFESTEN HER!
1. SE BILLEDET: Vallys ankommet til Brøndby Stadion
2. Så vild er Vallys’ kontrakt i Brøndby IF
3. Brøndby IF og Durmisi var i dialog
4. Vallys: Nej, jeg har ikke stået på Sydsiden som barn
5. Mulig deadlineday-bombe på Vestegnen