1964

Nyt kapitel i Brøndby: Jan Bech beholder 10 procent af sine aktier

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Nyt om salget

Brøndby offentliggør, at de har meddelt fondsbørsen, at Global Football Holdings (GFH) fremadrettet vil eje lige over 50 procent af aktierne i klubben, mens Jan Bech Andersen får en aktieandel på 10 procent.

Tilbage i oktober meddelte Brøndby på et pressemøde, at de var i færd med at blive opkøbt af den amerikanske investeringsfond, Global Football Holdings (GFH), efter Jan Bech Andersen havde accepteret at sælge størstedelen af sine aktier.

I de seneste måneder har parterne arbejdet på at lukke aftalen, og fredag eftermiddag offentliggør Brøndby, at de har meddelt fondsbørsen, at opkøbet er en realitet, for Jan Bech Andersens aktier er nu også på plads.

Brøndbys bestyrelsesformand beholder ti procent af sine aktier, mens 40 procent af aktierne ejes af en bred aktionærkreds bestående af primært mindre aktionærer.

De sidste lidt over 50 procent sidder Global Football Holdings på, og derfor har de aktiemajoriteten i klubben.

– Resultatet af købstilbuddet gik som forventet. Vi ønskede os en bred og engageret aktionærkreds og derfor glæder det os, at langt størstedelen af vores mange aktionærer valgte at fastholde deres aktier. Min ejerandel vil fremadrettet være på omkring de 10%, som kan øges til ca. 15% ifm. det konvertible lån, og som planlagt fortsætter jeg i rollen som bestyrelsesformand, siger Jan Bech Andersen til klubbens hjemmeside om udfaldet af Global Football Holdings købstilbud.

Jan Bech Andersen bruger samtidig salget af sine mange aktier i Brøndby til at reflektere over de knap ti år, der er gået, siden han reddede et Brøndby, der var på gyngende grund og på vej mod økonomisk katastrofe.

– Om nogle få måneder vil det være ti år siden, at vi kun med nød og næppe undgik ikke bare nedrykning, men også en potentiel økonomisk nedtur, som meget vel ville have kostet klubbens liv. Vi har brugt de sidste mange år på med slid og slæb at gribe forretningen og få os tilbage i vatter, hvilket vi er lykkedes med, siger han.

Jan Bech Andersen er derfor fortrøstningsfuld i forhold til, at man nu med hjælp fra Global Football Holdings kan tage det næste skridt og blive en fast del af toppen af Superligaen.

– Nu står vi her i dag og kigger i stedet ind i en fremtid, hvor vi med GFH som partner har fået muligheden for at investere yderligere i vores talenter, førsteholdstrup, medarbejdere, partnere og i vores fans, så vi igen kan spille med om mesterskaber og række ud efter gruppespil hver sæson.