1964

Brøndby tjener knap tre millioner kroner på VM-slutrunden

Brøndby er sikret knap to millioner kroner på at sende Daniel Wass og Anis Slimane til VM. Klubben får også penge for Masterclass-talentet, Jesper Lindstrøm.

VM i Qatar er tæt på.

Søndag den 20. november kl. 17.00 sparker Qatar og Equador den skandaleombruste VM-slutrunde i gang på Al Bayt Stadium i Al Khor.

For folk med sympati for Brøndby starter VM-slutrunden dog først rigtig den 22. november kl. 14.00, når Danmark og Tunesien brager sammen Education City Stadium i Al Rayyan.

Det bliver nemlig et direkte møde mellem to Brøndby-spillere. Daniel Wass i den rød/hvide Danmarks trøje, mens Anis Slimane trækker Tunesiens trøje over hovedet.

De to Brøndby-spilleres deltagelse ved VM i Qatar, sikrer de blå/gule fra Vestegnen et anseeligt pengebeløb, oplyser FIFA, der i alt udbetaler 209 millioner dollars til de klubber, der har spillere med til VM.

Brøndby står til at få 222.000 kroner om dagen, indtil gruppespillet er ovre, hvilket sikrer klubben 2.886.000 kroner, da gruppespillene strækker sig over 13 dage.

Det er dog ikke kun Daniel Wass og Anis Slimane, der bidrager til, at Brøndby får VM-kroner i kassen.

Eftersom det er mindre end to år siden, at Jesper Lindstrøm forlod Brøndby, får man også kroner for ham.

2.886.000 behøver dog ikke at blive det endelige beløb, for Brøndby får yderligere penge, hvis de også har spillere i knockoutfasen.