1964

Dele af Brøndby-fans ankommer til årets sidste hjemmekamp i Orange

Brøndby IF - Ob 2-0

Når kalenderåret 2022 bliver rundet af på Brøndby Stadion, vil det være et fan-miljø, der er delt i to. Rent visuelt er der de gule – og så er der de orange, som viser deres protest mod klubbens nye ejerkreds, Global Football Holdings.

2022 lakker mod enden.

Et turbulent år, hvor Brøndby har været i dyb krise spillemæssigt, har hentet profilen Daniel Wass hjem – og mest i øjenfaldende: Er kommet på amerikanske hænder efter Global Football Holdings opkøbt af Brøndby.

Kl. 16.00 står årets sidste kamp, når Brøndby byder efterårets helt store overraskelse fra Viborg op til kamp på et fyldt Brøndby Stadion, der ikke kun vil være iklædt blå og gule farver.

Den nye fan-bevægelse Bevar Brøndby IF vil nemlig være iført en helt tredje farve – nemlig orange. Det skriver de på deres Facebook-profil med mere end 2000 følgere.

– Opfordring til alle fans, som er bekymrende over Global Football Holdings. Alle i Orange på søndag! Ved indløb vil vi bruge den orange farve til at markere vores nervøsitet over salget til GFH.

Derfor vil du formentlig blive mødt af flere personer på Brøndby Stadion, som er iført orange t-shirts, jakker, caps mm.

‘Orange er blødende gult’

Det er farven orange, der skal vise Brøndby-fansene skepsis over den nye ejerkreds, og på Bevar Brøndby IF’s Facebook-side fortæller de, hvorfor det lige præcis er den farve, der er valgt.

– Brøndby IF skal naturligvis altid være gul og blå! Den orange (og lyseblå) farve er valgt, da det lægger tæt op af vores originale farver, men samtidig stikker det ud, så det visuelt kan få opmærksomhed, skriver de, mens en fan skriver:

– Orange er blødende gult.

Fan-fraktionen Alpha har været de største modstandere af flerklubsejerskab og amerikanske investorer, men det er ikke umiddelbart dem, der står bag den nye fanbevægelse.

Dog bakker de op om det og vil formentlig tage aktiv del i det, hvilket du kan læse her.

Redaktionen anbefaler…
1. 
Trabzonspor og Stryger skal sænke de økonomiske krav for BIF-skifte
2. Journalist: Brøndby jagter to store profiler
3. 
Brøndby-fans åbner sag mod politiet
4. Afsløring: Tyske klubber sværmer om Mads Hermansen
5. 
Medie: Bell bliver i Brøndby