1964

Dommerekspert: ‘OB snydt for straffespark mod Brøndby’

Emmanuel Sabbi følte, at han blev underløbet af Sigurd Rosted, og derfor skulle have haft et straffespark mod Brøndby IF. Dommerekspert Benjamin Leander giver OB-målscoreren ret.

Brøndby IF gæstede søndag aften OB i Superligaen i en jævnbyrdig kamp, der sluttede uden vinder efter Emmanuel Sabbis sene udligning.

Den amerikanske kantspiller kom kort efter udligningen i fokus igen, da han appellerede for et straffespark, men dommer Michael Tykgaard vinkede spillet videre – og heller ikke VAR mente, at der var straffespark.

Efter opgøret rettede Emmanuel Sabbi kritik mod dommeren og VAR, da han i et interview med Viaplay gjorde det klart, at han skulle have haft et straffe.

– Jeg synes klart, at jeg skulle have haft straffespark, for jeg hoppede, og så underløb han mig. Jeg kunne ikke gøre meget andet end at fortsætte, fortalte Sabbi efter opgøret i Nature Energy Park.

 

Dommerekspert: Der var straffespark

TV-billeder fra Viaplay viste, at amerikaneren måske havde en sag. Og det bliver bakket op af dommerekspert Benjamin Leander, der skriver, at OB’eren skulle have haft straffe.

– Der er INGEN tvivl om, at Rosted skaber en vanvittigt farlig situation her. Sabbi rammer rigtig grimt ned, og lovmæssigt forsøger nordmanden ingenlunde at spille bolden i situationen. Her ville jeg gerne ha’ haft adgang til VAR-vognens kommunikation for at høre, om VAR-dommer Peter Kjærsgaard bare forkaster den med et “ren duel, spil videre” som jeg selv gjorde ved første øjekast. Der er dog et LANGT spilstop, hvor vognen har alt rigelig tid til at vurdere duellen som kriminel set udfra Rosteds ageren, og efter at have set den alternative vinkel er jeg ikke i tvivl om, at OB skulle have haft straffe, skriver han i et dommerindlæg på spilexperten.dk.

Benjamin Leander henviser til en alternativ vinkel, som ikke blev vist i første omgang på TV, men nogle minutter senere viste Viaplay en vinkel, som afslørede, at der måske alligevel var en forseelse.

Hverken VAR eller Michael Tykgård så dog en forseelse, og derfor slap Brøndby med skrækken, og de kunne hente et point med hjem til den københavnske Vestegn.

Redaktionen anbefaler…
1. 
Medie: Brøndby kan score op mod 75 mio. kr. på Slimane
2. Ekstra Bladet: Ti spillere på vippen i Brøndby
3. Medie: Brøndby IF kan slå transferrekord til januar
4. Niels Frederiksen sender alligevel Heggheim på tribunen
5. Medie: Brøndby kæmper mod FCK, AGF og Ajax om svensk keeper