1964

Efter ejerskifte: Brøndby får syv søsterklubber

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Niels Frederiksen, cheftræner [P7881](Brøndby IF)

Brøndby IF er blevet opkøbt af Global Football Holdings, hvilket betyder, at klubben pludselig har fået syv søsterklubber – blandt andet Crystal Palace.

Brøndby IF blev fredag formiddag opkøbt af Global Football Holdings, som har købt aktiemajoriteten af Jan Bech Andersen.

Rygtet har floreret i de seneste måneder, og det har ikke været imødeset blandt klubbens fans, da de ikke ønsker, at Brøndby IF skal blive en af mange.

Det er de dog blevet.

Global Football Holding ejer nemlig syv klubber i forvejen – blandt andet engelske Crystal Palace, der spiller i Premier League.

Læs også: Mærkværdigt: Vil ikke afsløre navnene

Derudover ejer de også ADO Den Haag i Holland, Waasland-Beveren i Belgien, AD Alcorcon i Spanien, Estoril i Portugal, Augsburg i Tyskland og Real Salt Lake i USA.

Scott McLachlan, der er Head of Global Football hos Global Football Holdings, ser frem til at få Brøndby IF ind i porteføljen – og han forsikrer, at man vil løfte klubben.

– Global Football Holdings er dedikeret til at løfte de fodboldklubber, vi involverer os i. Det er vigtigt for os at understrege, at for os er hver klub unik, siger han til Brøndby IF’s hjemmeside og tilføjer:

– Hver fodboldklub har sin egen arv, udvikling og miljø. Hver klub har en unik position, som skal respekteres.

Global Football Holdings har aktiemajoriteten i Brøndby IF, men det har de ikke i alle de ovennævnte klubber – blandt andet har de ikke aktiemajoriteten i Crystal Palace.

Redaktionen anbefaler…
1. 
Medie: Brøndby har Randers-profil på blokken
2. Medie: Frankfurt kræver 300 millioner kroner for Lindstrøm – Arsenal spøger stadig
3. Avis: Brøndby fyrer Masterclass-chef
4. Efter blodigt overfald i Hytten: ‘Det kom ud af det blå’
5. Alpha på stadion efter derby: Bevar Brøndby IF!