1964

Efter overfald i Dortmund: ‘Ikke en Alpha-ting udelukkende at lave ballade’

Brøndby IF - Ob 2-0

Brøndby-grupperingen Alpha bekræfter, at de var til stede i Dortmund tidligere på måneden, men de afviser, at det var med det formål at lave ballade.

Der har været trukket mørke skyer over Brøndbys fan-miljø i de seneste par måneder, efter der har været overfald på FC København-fans i Dortmund samt på en rasteplads på Fyn.

Ekstra Bladet har skrevet, at de har fået bekræftet, at Alpha var blandt ballademagerne i forbindelse med FC Københavns Champions League-kamp i Dortmund.

Det bekræfter to højtstående Alpha-medlemmer fredag morgen i en podcast fra Mediano. I podcasten fortæller capo Nick Sørensen, at Alpha var til stede i den tyske by i forbindelse med Champions League-kampen.

– Vi var en del i Dortmund. Vi har et langt venskab med Dortmund, og der er nuancer i alt sådan her med fodboldkultur og fankultur. Når vi ser, at Dortmund skal møde FCK, så er der selvfølgelig mange Brøndby-fans både fra og uden for Alpha, der tager derned. Og der er sket noget ballade, hvor der sikkert også er nogen fra Alpha, der var involveret, fortæller Nick Sørensen.

Selvom videomaterialer viser, at Brøndby-hooligans overfaldte FC København-fans på åben gade i Dortmund, understreger Alpha-medlemmet, at man ikke tog derned med den intention at lave ballade.

– Det er ikke en Alpha-ting at tage til Dortmund for udelukkende at lave ballade. Vi tager ned og støtter vores venner, som tilfældigvis skulle møde vores ærkerivaler, siger han videre i podcasten.

Ifølge Nick Sørensen er der også en helt specifik grund til, at det hele – for nogen – ender i ballade.

– Det, man skal huske ved fanmiljøet generelt, er, at det går helt fra højre til venstre i forhold til folks fortid, og hvor de er vokset op. Folk reagerer også meget forskelligt, når de står i forskellige situationer, og derfor er der nogen, der er udadreagerende, når der møder nogle andre, der også er udadreagerende. Derfor kan der komme konfrontationer en gang imellem.

Alpha fortæller i podcasten også, at de har været i dialog med Jan Bech Andersen omkring det mulige opkøb, hvor de har lanceret nogle forslag til storaktionæren. Læs mere om det her.

Redaktionen anbefaler:
1. David Blitzers opkøb af Brøndby IF trækker ud
2. Ny FCK’er: God chance for, at jeg var endt i Brøndby
3. Kvistgaarden splittet om Maxsø-fremtid
4. AGF straffer talent efter racisme mod Brøndby-spiller
5. Albrechtsen: Sydsiden over Sektion 12