1964

Ejerskifte formelt på plads: Her er Brøndbys nye bestyrelse

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Ny bestyrelse

Ved en ekstraordinær generalforsamling er Brøndbys nye bestyrelse blevet valgt. Jan Bech Andersen har nu officielt mistet magten i klubben, mens seks personer fra Global Football Holdings er valgt ind i bestyrelsen.

Tirsdag eftermiddag afholdt Brøndby en ekstraordinær generalforsamling, hvor klubben helt formelt skiftede ejer, så Jan Bech Andersen ikke længere sidder på aktiemajoriteten.

Det gør i stedet Global Football Holdings, som står med en ejerandel på 50,00000001 procent, mens Jan Bech Andersen er den største enkeltstående aktionær med 11 procent.

Eftermiddagens ekstraordinære general forsamling symboliserer dermed første dag i det nye Brøndby, og derfor skulle flere personer fra Global Football Holdings vælges ind i bestyrelsen.

Seks personer fra Brøndbys nye ejerkreds blev valgt ind i bestyrelsen, og her er det mest kendte ansigt Scott McLachlan, som var med på pressemødet i oktober, da Global Football Holdings bekræftede, at de ville købe sig ind i klubben.

De øvrige udenlandske medlemmer af bestyrelsen er: Johannes Ruppert, Scott Krase, Ignacio Beristain, Issac Harrouche samt Chris Anderson.

Tidligere storaktionær Jan Bech Andersen fortsætter som formand, mens finansmanden Niels Roth, fanrepræsentant Claus Bjørn Billehøj og repræsentanterne fra amatørafdelingen Sten Lerche og Christian Barrett bliver i bestyrelsen.

Ejerskiftet betyder også, at Jan Bech Andersen skal vænne sig til en ny tid, hvor han ikke længere kan tegne Brøndby alene. Det er i stedet Global Football Holdings repræsentanter, der nu sidder med magten i bestyrelsen.

I det daglige arbejde vil direktør Ole Palmå og fodbolddirektør Carsten V. Jensen stadig sidde som beslutningstagere.

På tirsdagens ekstraordinære generalforsamling slog Jan Bech Andersen ifølge Ekstra Bladet fast, at han er overbevist om, at man har truffet den rigtige beslutning ved at sælge til Global Football Holdings.

– Jeg ved godt, at ikke alle er enige, men jeg tror, det er den rigtige beslutning, vi har truffet, sagde Jan Bech Andersen.

Ekstra Bladet skriver, at det kun var Scott McLachlan, der var mødt op til tirsdagens ekstraordinære generalforsamling fra Global Football Holdings. De fem øvrige udenlandske nytilkomne i bestyrelsen havde ikke fundet vej til Brøndby Stadion.

Mest læste artikler seneste syv dage