1964

Greve deler herlig anekdote: Væltede i en vandpyt og var klar til at droppe fodbolden

greve-2

Mathias Greves talent udfoldede sig for alvor, da han var 9-10 år, men allerede efter en af sine første træninger var han klar til at stoppe til fodbold, fortæller hans tidligere træner til broendbyforfan.dk.

Mathias Greve har været en del af en Superliga-trup i knap ti år, hvor han har tørnet ud for OB, Randers FC og siden 2021 for Brøndby IF.

Det hele startede dog på en mere ukendt adresse, for han trådte sine første skridt på fodboldbanerne i Langeskov IF, der er placeret i det østlige Fyn.

broendbyforfan.dk har snakket med Jan Boye, som har haft flere forskellige funktioner i klubben i de mere end 20 år, han har været der.

Foto: Langeskov IF

Han var en af Mathias Greves første trænere, og han har fulgt udviklingen på tætteste hold:

– Hans talent udfoldede sig for alvor først, da han var 9-10 år gammel. Det var tydeligt, at han var en del bedre end sine kammerater. Noget af det særlige var, at han virkeligt dybt fra hjertet ønskede at lære. Han ville være bedre hele tiden, husker Jan Boye, der også pointerer, at Mathias Greve formåede at omsætte konstruktiv kritik til handling.

Som 12-årig forlod Mathias Greve de trygge rammer i Langeskov IF, da han skrev kontrakt med OB.

– Det var naturligt, at han måtte afsted fra vores lille klub til storebror inde i Odense. Et valg, vi bakkede op om, da det var tydeligt, at han kunne noget.

Stjernen på besøg

Mathias Greve vil næppe omtale sig selv som nogen stjerne, men der var stjernestøv over Langeskov IF’s træningsanlæg for få dage siden.

broendbyforfan.dk har i en tidligere artikel skrevet om Mathias Greves besøg i barndomsklubben, hvor han blandt andet trænede med de mange fodboldglade børn.

Brøndby-spilleren formåede også at samle folk i klubhuset, hvor han brugte noget at tiden på at tale om livet som professionel fodboldspiller.

– Vores klubhus var proppet med spillere og forældre – og man kunne høre en knappenål falde, når han berettede om sit liv. Det var virkelig benzin på de små ungers drømmemål, siger klubmanden Jan Boye om en dag, der har betydet meget for klubben.

Mathias Greve havde også medbragt en kuglepen – og det var meget fornuftigt, for ifølge Jan Boye er der aldrig skrevet så mange autografer i det klubhus.

– Både børn og voksne stod i lange køer, tilføjer han.

Foto: Langeskov IF

‘Mathias besluttede, at han aldrig ville spille fodbold igen…’

Voksne som børn slugte alle Mathias Greves beretninger, og der var især én anekdote, som fremtvang smil og latter hos de mange fremmødte i klubhuset.

– Mathias fortalte, at han faldt i en vandpyt en af de første gange, han var til fodbold. Han blev meget ked af det. Derfor besluttede han sig for, at han aldrig ville til fodbold igen.

Et par våde fodboldstøvler og et lidt ydmygende øjeblik fik en meget ung Mathias Greve til at trække stikket, men…

– Hans mor og far kørte ham i klubben gangen efter, og det er han meget taknemmlig for i dag. Det var tydeligt, at flere af de små kunne genkende noget lignede, fortæller Jan Boye om en af de mange gode fortællinger fra Brøndby-stjernen fra Langeskov.

Mathias Greve besøgte Langeskov IF i et par timer den fredag eftermiddag, men som klubmanden Jan Boye formulerer det, så kunne det sagtens have varet endnu længere, men det var to skønne timer.

Læs mere om Mathias Greves besøg i Langeskov IF her

Foto: Langeskov IF

Seneste nyt