1964

Håkon Evjen sagde nej til en af verdens største klubber i 2019

kon

Transfergossip

Brøndby har købt Håkon Evjen, som har et hot navn i udlandet, hvor han for blot tre år og et halvt år siden var på vej til Manchester City.

Brøndby har tirsdag eftermiddag offentliggjort købet af den 22-årige nordmand Håkon Evjen, som skifter til de blå/gule på en kontrakt frem til sommeren 2027.

Og selvom Brøndby er en stor adresse, så lå det i kortene, at han ville skifte til en langt større klub og liga.

Som 19-årig blev offensivspilleren kåret til Årets Unge Spiller i Eliteserien, da han var på kontrakt i Bodø/Glimt, og det gjorde ham attraktiv for verdens allerbedste klubber.

Daily Mail skrev i august 2019, at Manchester City arbejdede på at købe ham fri af kontrakten med Bodø/Glimt, og det var mere end blot et løst rygte.

Screendump: Daily Mail, august 2019

Hans agent, Morten Wivestad, afslørede nemlig måneden efter til norske VG, at man blev enig om at afvise tilbuddet fra Manchester City.

– Der har været stor interesse i Håkon fra andre klubber, og vi har altid været på udkig efter den rette klub på det rette tidspunkt. City ville have ham, men han ønskede ikke at skifte dertil, sagde agenten til den store norske avis.

Manchester Citys plan var nemlig i første omgang at udleje ham, og det var Håkon Evjens lejr ikke synderligt varm på.

– Vi følte, at vi ikke havde meget kontrol med, hvor han ville blive sendt hen på lejeaftale, og det er derfor, vi mener, at AZ er et meget sikrere og mere korrekt valg, tilføjede Wivestad.

Håkon Evjen endte altså i hollandske AZ Alkmaar, som købte ham for knap 19 millioner kroner. Brøndby scorede en pæn rabat, da de kun betaler 12 millioner kroner for ham.

Carsten V. Jensen fortalte kort efter præsentationen af Håkon Evjen, at det var en spiller, som man havde fulgt længe – formentlig helt tilbage fra Bodø/Glimt-tiden.

– Vi har et godt kendskab til Håkon, men også fulgt med over de seneste transfervinduer med stor interesse, da vi anser ham for at være en dygtig spiller, som med sit dynamiske spil og store energi i alle spillets faser vil passe rigtig godt ind hos os, siger han.

Håkon Evjen har fået trøjenummer 11 i Brøndby.