1964

Ingen organiserede stemning på Sydsiden til forårspremieren

Brøndby IF - Randers FC 2-2

Der vil ikke være nogen organiserede stemning på Sydsiden til forårspremieren mellem Brøndby IF og AC Horsens efter både Alpha og Sammen Om Vor Klub har indstillet al tribuneaktivitet.

Det er ikke nogen underdrivelse at skrive, at der blæser nye vinde over den københavnske Vestegn og Brøndby IF.

Klubben er kommet på udenlandske hænder, og det har betydet en splittelse i fanbasen.

Fangrupperingen Alpha, som har stået for den organiserede stemning på Sydsiden siden 2006, valgte sidste år at trække sig som følge af ejerskiftet.

Derfor var der en kort overgang uden organiseret stemning på Brøndbys stemningstribune, men kort efter valgte en ny fan-fraktion at forsøge at løfte arven efter Alpha.

Sammen Om Vor Klub tog ansvaret for at være med til at skabe stemningen på Sydsiden, men i sidste måned trak de også stikket i håbet om, at det kunne hjælpe Fanafdelingen med at nå en værdiaftale med Global Football Holdings.

– Hvis ”fodbold uden fans er ingenting”, så skal vi fans anses som stakeholders og skal involveres i alle overvejelser og beslutninger omkring fodboldens fremtid, skrev Sammen Om Vor Klub på Twitter i sidste måned.

De fortsatte:

– Vi ser en aftale som vejen frem for fankulturen i Brøndby. Derfor har vi besluttet at holde pause på vores tribuneaktivitet, indtil der er en acceptabel værdiaftale underskrevet mellem fans og ejerskabet.

Heller ikke Alpha er på vej tilbage som stemningsskabende på Sydsiden, og de vil i stedet være en del af fan-fraktionen Bevar Brøndby IF, som vil være iklædt orange senere søndag.

Læs mere om det her.

Med andre ord vil der som udgangspunkt ikke være organiseret stemning på Sydsiden søndag aften, men der vil alligevel være godt fyldt op på tribunerne.

Jesper Sørensen udtog tidligere på dagen sin trup til kampen mod AC Horsens, og der er mulig debut til både Frederik Winther og Håkon Evjen.

Se de udvalgte her.

Vær med i lodtrækningen om en Brøndby-trøje med valgfrit tryk - Følg broendbyforfan.dk på Twitter eller Instagram her 👇

Relaterede nyheder

Seneste nyt