1964

Jan Bech afslører: Brøndbys budget ligger på 100 mio. kr. om året

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Brøndby bestyrelsesformand Jan Bech Andersen fortæller i et interview med Ekstra Bladet, at klubbens budget ligger på 100 millioner om året. Det er en mærkbar stigning på kort tid.

Brøndby er blevet opkøbt af den amerikanske investeringsfond Global Football Holdings, der har betalt et trecifret millionbeløb for størstedelen af Jan Bech Andersens aktier.

I forbindelse med overtagelsen af klubben blev det proklameret, at man nu ville opjustere budgettet, så man i de kommende måneder kunne komme tættere på FC Midtjylland.

Og der er allerede skruet op for økonomien, siger Jan Bech Andersen i et interview med Ekstra Bladet, da han sammenligner økonomien hos cykelholdet Restaurant SuRi-Carl Ras (som han er én af tre primære sponsorer i) med fodboldklubben, Brøndby IF.

– Vores budget er mellem 3-4 millioner kroner, hvorimod det i fodboldklubben (Brøndby IF red.) er omkring 100 millioner om året, forklarer han til avisen.

Inden sommerens transfervindue lå Brøndbys budget angiveligt på mellem 75- og 80 millioner kroner, men der er siden blevet handlet på en markant større hylde end tidligere.

Blandt andet hentede man Nicolai Vallys, Daniel Wass og Ohi Omoijuanfo på tunge kontrakter, mens man samlet betalte omkring 43 millioner kroner for trioen.

Brøndby forventes også at hente flere profilerede navne i januars transfervindue – ifølge flere medier lurer man på en forstærkning i hver kæde, men endnu er ikke spillere præsenteret.