1964

Jan Bech: Danske trænere også i spil til Brøndby-job

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen fortæller, at man nærmer sig en ny cheftræner, og at det ikke nødvendigvis bliver en udlænding.

Brøndby afskedigede Niels Frederiksen som cheftræner for halvanden måneds tid siden, og klubben har derfor været på jagt efter en ny mand til det varme sæde på Brøndby Stadion.

Det har været småt med trænerrygter, men der har været et par tyskere bragt i spil i form af David Wagner og Frank Kramer, der begge har en fortid i Schalke 04.

Umiddelbart har det meste derfor peget i retning af en udenlandsk cheftræner, men Jan Bech Andersen vil ikke nødvendigvis afskrive, at det kunne blive en træner med rødbedefarvet pas.

Ifølge bestyrelsesformanden er der nemlig minimum en dansker med i opløbet om at blive Brøndby-cheftræner. Det fortæller han til bold.dk.

– Der er både folk med og uden dansk pas, der er i spil her i den sidste proces. Der er stadig flere kandidater i spil til jobbet, men vi er nede på mindre end en håndfuld nu, så det er der, vi er, siger Jan Bech Andersen.

Af danske trænere er Silkeborgs Kent Nielsen og Dortmunds Mike Tullberg favoritter ifølge bookmakeren Unibet, mens journalist Farzam Abolhosseini i et interview med Eurosport har givet udtryk for, at Viborgs cheftræner Jacob Friis også har været oppe at vende.

– Jeg hørte lidt om Jacob Friis ovre fra Viborg, men jeg tror ikke, at det bliver til noget, sagde han for nyligt.

Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen har tidligere haft en deadline, der hedder, at man vil præsentere en cheftræner inden den 9. januar 2023. Den proces ønsker Jan Bech Andersen at speede op.

– Vores mål er, at vi melder det ud inden nytår, og jeg er også fortrøstningsfuld for, at vi når i mål med det.

Carsten V. Jensen udtalte også tidligere på ugen, at man nærmer sig en ny cheftræner, og at man samtidig håber at forstærke truppen betydeligt til januar – læs den historie her.