1964

Jan Bech: Derfor nævner vi ikke de 14 ejere af Global Football Holdings

sydsiden

Jan Bech Andersen fortæller nu, hvorfor man ikke ønsker at nævne de 14 navne, der står bag Global Football Holdings og derved opkøbet af Brøndby IF.

Brøndby IF blev fredag opkøbt af Global Football Holdings, og det var den kommende næstformand i Scott McLachlan, der repræsenterede ejerkredsen på pressemødet i Michael Laudrup Loungen.

Af den fremmødte presse blev den 52-årige skotte spurgt ind til ejerkredsen, og det kom her frem, at Global Football Holdings ejes af 14 store forretningsfolk.

Men hvem var de 14 så? Det ville Scott McLachlan ikke svare på, for han fortalte blot, at han ikke kunne huske navnene på dem.

En kende mærkværdigt, men Jan Bech Andersen forsikrede i samme ombæring, at man har tjekket alle folkene grundigt.

– Vi har undersøgt dem, der investerer hos os. Vi har talt længe med dem, og vi kan stå inde for dem. Og så er de også godkendt af Divisionsforeningen med de nye regler for ejerskaber.

Det kom siden frem, at David Blitzer og Robert Karr er to af de 14 investorer, men intet tyder på, at Brøndby IF offentliggør navnene på alle investorerne.

– Grunden til, at vi ikke sagde navnene på pressemødet er meget simpel, siger Jan Bech Andersen i podcasten Brøndby Lyd og tilføjer så:

– Der er blandt andet to højtprofilerede personer, som er medarbejdere i meget store børsnoterede virksomheder i USA. Deres virksomheder har sagt, at de ikke vil blande sig i personlige investeringer, men de vil ikke have, at der bliver investeret penge, som kan expose virksomheden.

– Det er i respekt for de folk (at vi ikke offentliggør navnene red.), lyder det fra Jan Bech Andersen, inden han slår fast, at man har gjort alt sit forarbejde i forhold til alle investorer.

Stilhed møder kritik

Ekstra Bladet har været i dialog med Jesper Olsen, der er direktør i Transparency International i Danmark, og han kritiserer Brøndby IF for ikke at være åbne om ejerforholdet.

– Det er stærkt kritisabelt, at Brøndby ikke fremlægger, hvem der står bag ejerskabet i klubben. Mange er villige til at smide risikovillige kapital i sportens verden. Derfor er det kun rimeligt, at de fans, der søndag efter søndag står og ser kampene, ved, hvilke kapitalejere de er med til at støtte.

Han opfordrer slutteligt klubben til at lægge alle 14 navne frem til offentligheden.

Læs mere om opkøbet af Brøndby IF her…
1. 
Alpha efter boykot: Er til stede på Brøndby Stadion og klar til at protestere
2. Global Football Holdings ejer 50,1 procent af Brøndby IF
3. Blitzer blandt kanonerne: Her er hans danske skyggeside
4. Palmå efter Brøndby-salg: Jan Bech har lavet aftalen med hjertet og hjernen
5. Mærkværdigt: Vil ikke afsløre navnene