1964

Jan Bech forklarer tweets om konkurs

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Jan Bech Andersen skriver på sin Twitter-profil, at han blandt andet solgte Brøndby, fordi klubben stirrede ind i konkurs. Brøndbys bestyrelsesformand uddyber sine kommentarer i et interview med Tipsbladet.

Jan Bech Andersen har modtaget massiv kritik for at sælge størstedelen af sine aktier til den amerikanske investeringsfond, Global Football Holdings.

Den 54-årige Brøndby-boss måtte senest under en kvindekamp i Brøndby mellem Brøndby IF og Fortuna lægge ører til utilfredse fans, der råbte, at han havde solgt sin sjæl.

– Synes jeg, at det er sjovt og fair, at folk står og skråler, at jeg har ‘solgt min sjæl’? Nej. Det vigtigste for mig er, at Brøndby lever og lever stærkt – uden afhængighed af en person, siger Jan Bech Andersen til Tipsbladet om den seneste fanprotest.

På sin Twitter-profil kunne Jan Bech Andersen heller ikke dy sig, da han læste om de utilfredse Brøndby-fans, der havde ytret sig negativt til kvindekampen søndag eftermiddag.

– Nød stemningen og sejren. Fint med en orange bøvs al den stund, der er ytringsfrihed, lød den klare stikpille til de Brøndby-fans, der var iklædt orange som en protest mod Global Football Holdings.

Jan Bech Andersen fortsatte.

– Men det ville være rart, hvis de selvsamme forstod alvoren – nemlig alternativet. Og det var netop, at Brøndby ikke blev bevaret, og vi stirrede ind i en konkurs!

Jan Bech Andersen slår fast i interviewet med Tipsbladet, at Brøndby ikke ville være faretruende tæt på konkurs, men han erkender, at pengetanken vil kunne slippe op uden investorer.

– Nej, vi går ikke konkurs i morgen, men det er jo offentligt kendt, hvad vores resultat forventes at være for 2022, og på et eller andet tidspunkt er kassen jo tom. I tillæg har jeg af flere omgange måtte afgive støtteerklæringer, for at klubben bevarer sin licens, fortæller Jan Bech Andersen og tilføjer:

– Jeg gentager blot, at enhver ansvarlig ledelse eller kaptajn handler, inden skuden går ned eller kommer tæt på, og den dialog har jeg haft et par gange, hvor folk kom med penge og troede, at vi var på fallittens rand. 

Jan Bech Andersen er ikke færdig i Brøndby trods Global Football Holdings indtog. Den mangeårige Brøndby-ejer bliver som næststørste investor.