1964

Jan Bech til GFH-modstandere: Jeg har en viden, de ikke har

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Jan Bech Andersen fortæller i et interview med Discovery+, at han forstår, at der er nogle fans, der er imod det nye ejerskab, men han slår fast, at han på ingen måde deler fansenes skepsis.

Den amerikanske investeringsfond Global Football Holdings købte aktiemajoriteten i Brøndby i sidste måned.

Dermed blev Brøndby en del af et større netværk af klubber, som blandt andet også tæller tyske Augsburg, hollandske ADO Den Haag og engelske Crystal Palace.

I ugerne efter offentliggørelsen af det nye ejerskab har en større gruppe Brøndby-fans været ude at tage stor afstand fra det, og igen søndag aften var der protester.

Dele af Sydsiden var iklædt orange for at vise deres modstand mod Brøndbys nye ejerkreds, mens flere tusinde fans efter kampen blev på stadion for at synge ‘BEVAR BRØNDBY IF’

Jan Bech Andersen er manden, der står bag salget, da det er hans aktier, der er blevet solgt. Og han blev forholdt fanprotesterne efter søndagens 0-2-nederlag til Viborg FF.

– Jeg kan sagtens forstå det, men jeg har en viden, de ikke har med hensyn til at have mødt de her folk mange gange, siger han i interviewet med Discovery+ og tilføjer:

– Jeg forstår deres skepsis, men jeg deler den ikke.

Jan Bech Andersen mener derudover, at den nye ejerkreds ser Brøndby som den unikke klub, den er – og så er han ikke så bekymret over flerklubsejerskab. Snarere tværtimod.

– Vi skal bevise, at vi ikke er en brik i et større puslespil. Vi er den unikke klub, vi er, og derfor planlægger vi også efter at forbedre os. Jeg synes, at flereklubsejerskab giver flere fordele end ulemper.

Brøndby overvintrer på en skuffende 10. plads, men til januar kommer klubben til at forstærke truppen betydeligt, hvilket du kan læse mere om her.

Redaktionen anbefaler…
1. 
Trabzonspor og Stryger skal sænke de økonomiske krav for BIF-skifte
2. Journalist: Brøndby jagter to store profiler
3. 
Brøndby-fans åbner sag mod politiet
4. Afsløring: Tyske klubber sværmer om Mads Hermansen
5. 
Medie: Bell bliver i Brøndby