1964

Jan Bech troede løbet var kørt: Frygtede at misse Jesper Sørensen

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Trænernyt

Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen fortæller, at han frygtede, at man havde misset muligheden for at lande Jesper Sørensen, da den nyslåede Brøndby-cheftræner den 8. december forlængede sin aftale med DBU.

DBU meldte den 8. december ud, at man havde forlænget aftalen med U/21-landstræner Jesper Sørensen, som var skiftet i begyndelsen af året efter en tjans som assistenttræner for Brøndby.

Forlængelsen med DBU faldt samtidig med, at Brøndby var i en intens jagt efter en ny cheftræner, og det kom derfor som et chok, da klubben mandag den 2. januar præsenterede den tidligere assistenttræner som ny cheftræner for førsteholdet.

Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen fortæller ifølge Tipsbladet, at han også frygtede, at man havde misset muligheden for at hente Jesper Sørensen, da han læste nyheden om kontraktforlængelsen med DBU.

– Jeg tænkte, at en kandidat, som stod relativt højt på listen, måske var smuttet ud af vores hænder. Det tænkte jeg 100 procent, siger Jan Bech Andersen og fortæller i samme ombæring, at han på daværende tidspunkt skrev en SMS til Carsten V. Jensen.

– Ups…, stod der blot i SMS’en, har fodbolddirektøren senere afsløret.

Carsten V. Jensen var dog hurtig til at berolige bestyrelsesformanden, for han havde en følelse af, at det var muligt at lokke Jesper Sørensen ud af DBU’s klør.

– CV sagde med det samme, at vi lige måtte se tiden an, for vi afgav ham til DBU, så hvis vi kom tilbage med hatten i hånden og var ordentlige mennesker, var der måske en chance for, at de ville være medgørlige.

Det endte DBU med at være, for de besluttede sig for at give Jesper Sørensen retur til Brøndby. Endda helt uden at kræve en transfersum for ham, fortæller DBU’s talent- og udviklingschef Kenneth Heiner-Møller.

– Vi har haft en fin dialog med Brøndby. Når vi selv henvender os til klubber med henblik på at få en træner ind, så har vi typisk en dialog om det. Så nej, der er ikke nogen penge mellem Brøndby og os, siger han ifølge tv2.dk.

Jesper Sørensen blot ét år som landstræner for Danmarks U/21-landshold, og nu er han tilbage i Brøndby, hvor han i første omgang er på kontrakt frem til sommeren 2025.