1964

Jan Bech ved ikke, hvor meget han sælger af Brøndby

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Jan Bech Andersen fortæller, at det er hans opgave at sikre, at Global Football Holdings lige akkurat opnår aktiemajoritet i Brøndby. Derfor ved han heller ikke, hvor mange aktier han skal afgive.

Brøndby er formaliteter fra at blive solgt til den amerikanske investeringsfond Global Football Holdings, og dermed bliver klubben en del af en større portefølje af fodboldklubber.

Endnu er ejerskabet dog ikke gået 100 procent igennem, hvilket du kan læse om her, men det er blot et spørgsmål om tid.

I dag, torsdag, har Global Football Holdings offentliggjort sit tilbudsdokument for det betingede, frivillige, offentlige købstilbud på aktier i Brøndby, og der er opnået enighed om en aktiekurs på 0,55 kr./aktie.

– Der er mellem GFH og jeg opnået enighed om en aktiekurs på 0,55 kr./aktie, som er den samme pris alle øvrige aktionærer i dag får tilbudt fra GFH i tilbudsdokumentet. Derudover fremgår det også af tilbudsdokument, at lånetiden på det konvertible lån er sat til 8 år og renten er 5%. Vores finansielle rådgiver, Carlsquare, der er en internationalt anerkendt rådgiver, som også assisterede os i forbindelse med vores to seneste kapitalrejsninger, har lavet en redegørelse af hele transaktionen set ud fra et finansielt perspektiv, siger Jan Bech Andersen til brondby.com.

Der har tidligere været forlydender om, at Jan Bech Andersen ville beholde mellem 10-15 procent, men bestyrelsesformanden fortæller, at han ikke ved, hvor mange procent han selv ender med at beholde.

Det er nemlig hans ansvar at sørge for, at Global Football Holdings lige akkurat opnår aktiemajoritet, og derfor kan han blive tvunget til at afgive færre- eller flere end forventet.

– For at GFH skal opnå aktiemajoriteten betyder det, at de skal de købe aktier for ca. 157 mio. kr. Hvor stor en andel jeg præcist ender med at sælge, er endnu ikke afgjort, da min opgave bliver at sikre, at GFH når op på lige over 50% af aktierne. Dvs. hvis klubbens øvrige aktionærer sælger mange aktier, så skal jeg sælge færre, og hvis klubbens øvrige aktionærer sælger få aktier, så skal jeg sælge flere.

Der er i øjeblikket cirka 24.000 aktionærer i Brøndby, og den enkelte aktionær skal i den kommende tid vurdere, om de vil sælge deres aktier eller beholde dem.

Jan Bech Andersen håber, at man fortsat har en bred aktionærkreds i fremtiden.

– Vi har i dag omkring 24.000 aktionærer i Brøndby IF. Det er et antal, som vidner om den enorme opbakning, der er til klubben. Det er op til den enkelte aktionær at vurdere, om de anser det for attraktivt at sælge eller forblive inde som investor i klubben, men det er bestyrelsens håb, at Brøndby IF fremadrettet fortsat vil have en bred aktionærkreds som vi har i dag.

LÆS MERE OM GLOBAL FOOTBALL HOLDINGS INDTOG I BRØNDBY HER!