1964

Joel Kabongos karriere kan være ovre

Brøndby IF - Agf 1-0

Det tidligere Brøndby-talent Joel Kabongo har været ramt af så alvorlige skader, at hans nuværende klub Randers FC frygter for hans karriere.

Joel Kabongo var et lovende talent, da han brød igennem på Brøndbys førstehold efter mange år på klubbens forskellige ungdomshold.

Men skader har været en evig trussel for midtstopperen, der tidligt i sin karriere har måtte forholde sig til nogle alvorlige skader, der har sat ham ud af spillet i store perioder.

Læs også: Tidligere Superliga-profil flirter med Brøndby IF

Sidste sommer forlod Joel Kabongo Brøndby IF for at skifte til Superliga-kollegaerne fra Randers FC, som dog ikke har fået meget spilletid fra den danske midtstopper.

Han nåede blot samlet seks minutter fordelt over to kampe, før en skade tvang ham væk fra grønsværen og direkte ind i behandlings- og genoptræningsrummet. Her har han nu været snart 12 måneder.

Læs også: Derfor trækker Wass-transfer ud

Det bekymrer Randers-direktør Søren Pedersen, som frygter, at midtstopperen ikke kommer tilbage igen. Det fortæller han i et interview med Tipsbladet.

– Der er en risiko for, at han ikke kommer tilbage. Sådan er det med det forløb, han har været igennem, siger han i interviewet og tilføjer:

Læs også: Transferkup i Superligaen: ‘Brøndby har virkelig sovet i timen’

– Det er svært at sige, hvor det ender, og det er ikke noget, jeg skal kloge mig på. Det er op til lægerne.

Randers-direktøren fortæller, at Joel Kabongo forsøger at holde hovedet højt, men at det gør ondt på den tidligere Brøndby-spiller, at han ikke kan spille kampe.

– Jeg synes, han holder hovedet højt og knokler på. Han vil det rigtig gerne, men han har været inde i en periode, hvor det ene uheld efter det andet har ramt ham. Det gør ondt på ham, det er der ingen tvivl om. 

Læs også: Hit or miss: Sådan har CV brugt 66.000.000 kroner på ét år

Joel Kabongo nåede blot 18 kampe for Brøndby IF. Hans karriere på Vestegnen var også plaget af meget alvorlige skader, som siden har forfulgt ham.

Han har kontraktudløb i Randers i sommeren 2024.

Læs også: Medie: Brøndby arbejder på transferfrit Durmisi-scoop