1964

Journalist: Brøndby vælger udenlandsk træner

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Daniel Wass [P1257] (Danmark)

Det bliver en udenlandsk træner, der tager over i Brøndby, erfarer Medianos Gisle Thorsen, som først tror, at der kommer en endelig afklaring i det nye år.

Det er over 30 dage siden, at Brøndby afskedigede cheftræner Niels Frederiksen, som ifølge eget udsagn ikke blev fyret, men derimod blev enig med klubben om sin afsked.

Martin Retov har derfor overtaget det midlertidige ansvar på den københavnske Vestegn, men når forberedelserne til forårssæsonen skydes i gang, bliver det med en ny mand på posten.

Og det bliver formentlig en udlænding.

Gisle Thorsen, der er journalist og redaktør på Mediano, fortæller i mediets seneste Superliga-udsendelse, at Brøndbys nye cheftræner ikke bliver en mand med et rødbedefarvet pas.

– Det bliver næppe et dansk navn. Jeg tør godt sige, at det ikke bliver en dansker – og en tysker er et godt bud, siger Gisle Thorsen i udsendelsen, der kan høres her.

Journalisten erfarer videre, at Brøndby ikke er tæt på at have Niels Frederiksens afløser på plads, selvom man har afholdt samtaler med flere trænerkandidater. En endelig afklaring falder formentlig først i begyndelsen af det nye år.

– Der er flere navne på listen, men den er skåret lidt ned. Der afholdes samtaler med flere, og som jeg forstår det, er det ikke på plads før jul og næppe på plads før nytår.

Carsten V. Jensen har i et interview tidligere givet udtryk for, at man stræber efter at have en ny cheftræner på plads inden den 9. januar, når man møder ind til pre-season.

Det har været småt med rygter om en fremtidig Brøndby-træner, men de to tyskere David Wagner og Frank Kramer, der begge har en fortid i Schalke 04, ligner i øjeblikket de bedste bud på en ny cheftræner.