1964

Journalist: Familiebåndet til Crystal Palace har en klar fordel

FC Midtjylland - Brøndby IF 0-1

Brøndby IF har en klar fordel via familiebåndet til Crystal Palace, mener den danske transferjournalist, Søren Sorgenfri.

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Brøndby IF ejes af Global Football Holdings.

Og det er næppe heller gået nogens næse forbi, at den amerikanske investeringsfond også har ejerskab i flere andre klubber – blandt andet Premier League-klubben Crystal Palace.

Flerklubsejerskab er noget, som mange fodboldfans afskyr, men det har nogle klare fordele for klubberne på transfersiden.

Det mener Søren Sorgenfri, der står bag NordicBets Transfer Talk, hvor han fredag skriver om fordelen ved ejerskabet.

– Familiebåndet til Crystal Palace har en klar fordel, som ikke (kun) handler om muligheden for at spillere udlejes til Brøndby, indleder han snakken om det mulige samarbejde med London-klubben.

TransferTalken beskriver nemlig, hvordan Brøndby IF får øjne på jorden i Englands talent-hotsport nummer 1, og dermed kan samarbejde med Crystal Palace om talenter fra det sydlige London.

– Det kan være en model, hvor Brøndby henter eksempelvis 2-3 talenter, som Crystal Palace også har et godt øje til og senere køber af Brøndby, skriver Søren Sorgenfri.

Læs også: Ohi Omoijuanfo om fanprotester: Lad os lægge det til siden

Brøndby vil derfor kunne købe og udvikle talenterne og senere sælge dem til Crystal Palace, som også vil finde det økonomisk gunstigt.

– Det vil være en billigere løsning for Premier League-klubben end at se samme talent gå til en klub i Serie A eller The Championship, gøre det godt og prisen eksplodere.

Og Søren Sorgenfri skriver slutteligt i sin Transfer Talk, at det ifølge hans kilder er en mulighed og en transfer-pipeline, som der arbejdes med.

Altså at Brøndby køber nogle af de unge talenter, som Crystal Palace har i kikkerten med det formål senere at kunne sælge dem til Premier League-klubben for et højere beløb.

Læs også: Brøndby annoncerer: Vil have MLS-bosser i bestyrelsen

Modellen er set før – Dortmund med stor succes

I de seneste år har store talenter fra engelske klubber taget turen til udlandet for senere at vende retur til Premier League.

Jadon Sancho er et af de bedste eksempler.

Den unge englænder skiftede fra Manchester City til Borussia Dortmund som 17-årig, inden han forrige år skiftede til Manchester United for 750 millioner kroner.

Også Jude Bellingham tog fra England i en ung alder, da Borussia Dortmund købte ham i Birmingham som 17-årig.

Den i dag 19-årige midtbanespiller ventes at forlade tyskerne til sommer for at skifte i, hvad der formentlig bliver en milliard-handel.

Ikke at sammenligne med, hvad Brøndby IF kan få ud af samarbejdet med Crystal Palace, men idéen er at udnytte den store talentmasse til at hente nogle af de spillere, som de store engelske Premier League-klubber ikke har plads til.

Læs også: Brøndby havde 15-årigt dansk stortalent i kikkerten

Har handlet med GFH-klub én gang før

Brøndby IF har ikke umiddelbart vist indikationer på et samarbejde med Crystal Palace, men de har tidligere lavet en aftale med en klub fra ejerkredsens portefølje.

På transfervinduets sidste dag i januar hentede Brøndby IF nemlig Frederik Winther på en lejeaftale i den tyske klub, Augsburg.

En handel, der dog forløb fuldstændig, som var det enhver anden handel.

Der blev både betalt leje-fee og fuld dækning af hans løn, hvilket du kan læse mere om her.

Relaterede nyheder

Seneste nyt