1964

Juridisk- eller ikke-juridisk bindende: Fanformand forklarer forvirring om værdiaftale

Brøndby IF - AC Horsens 5-2

Fanafdelingens formand Lars B. Petersen forklarer, hvordan man ønsker, at klubben og GFH skal forpligte sig i forbindelse med værdiaftalen.

En stor bombe sprang i sidste uge, da Fanafdelingen annoncerede, at forhandlingerne om en værdiaftale var brudt sammen.

– Forhandlingerne er helt konkret afbrudt, fordi GFH meget sent i processen har ændret markant ved hele præmissen for vores møder og forhandlinger; de har informeret os om, at de slet ikke ønsker en reel bindende aftale, skrev Fanafdelingen på deres hjemmeside.

I diverse medier har der været skrevet, at Fanafdelingen ønsker en juridisk bindende aftale, men det er umiddelbart ikke sandt.

I optakten til søndagens derby sagde Fanafdelingens formand Lars B. Petersen nemlig til Viaplay, at det ikke er intentionen at lave en lufttæt juridisk aftale.

– Det dokument, der er lagt op, er lidt bred i formuleringen. Det er svært at efterprøve det juridisk, siger han i interviewet.

Her fortsætter han:

– Det har aldrig været intentionen, at det skal være en lufttæt juridisk aftale. Jeg kan godt mærke, at det er det fortællingen er ved at blive, og det må jeg fuldstændig tage afstand fra. Det har aldrig været vores intention.

Læs også: Fanafdelingen holder døren på klem for GFH

Repræsentanter for Brøndby og Global Football Holdings har også været ude at sige, at det ikke er muligt for dem at underskrive en juridisk bindende aftale.

På de sociale medier har der siden været mange skriverier om værdiaftalen samt juridisk bindende eller ikke.

Mange af spørgsmålene er henvendt direkte til Fanafdelingens formand Lars B. Petersen, som nu har været ved tasterne for at forklare forvirringen.

Fra Fanafdelingens synspunkt ønsker man, at GFH forpligter sig til enkelte punkter i erklæringen – både nu og i fremtiden ved et eventuelt ejerskifte.

– Vi er blevet mødt af, at man kun kan udtrykke hensigter uden binding. Vi søger at man vil forpligte sig / at sætte jura på de ting hvor det er muligt. Gerne så det forpligter klubben nu, men også i tilfælde af ejerskifte. Deri bor uenigheden lige nu, skriver han på Twitter.

Brøndby har offentliggjort den såkaldte hensigtserklæring med punkter, som de har forhandlet sig frem til sammen med Fanafdelingen.

Indholdet i det dokument er dog heller ikke endeligt godkendt af Fanafdelingen, skriver Lars B. Petersen i en anden kommentar på Twitter.

– Stort set alle punkter er udtryk for noget vi har bragt til bordet. Men i dokumentet optræder der formuleringer vi ikke er enige i. Eller som ikke er færdig-forhandlet, om du vil.

Du kan se søndagens interview med Lars B. Petersen på tv3sport.dk, hvor han forsøger at gøre os alle klogere på værdiaftalen og Fanafdelingens ønsker.

Læs også: Brøndby-capo reagerer: Respektløst af GFH

Relaterede nyheder

Seneste nyt