1964

Kabongo efter karrierestop: Et lille håb om at komme tilbage

Joel Kabongo nægter at opgive drømmen om at lave et fodboldcomeback, selvom han for lidt over en måned siden officielt stoppede karrieren som resultat af en grim knæskade.

– Det er sindssygt hårdt at sige farvel til fodbolden. Jeg er vågnet op hver dag og har håbet på, at det blev bedre, og at jeg ikke skulle gå i seng med smerter. Jeg har virkelig håbet på miraklet, men det er ikke komme.

Sådan sagde Joel Kabongo i begyndelsen af august, da Randers FC offentliggjorde på deres hjemmeside, at den tidligere Brøndby-spiller stoppede karrieren i en alder af blot 24 år.

Efter fire operationer og uendelige smerter valgte midterforsvareren at trække stikket på en flot karriere, som dog aldrig nåede de højder, man havde håbet på, da han slog igennem i Brøndby IF i en ung alder.

Læs også: Mulig kæmpestraf: Brøndby kan risikere at miste udebanefans resten af sæsonen

Nu taler ‘Masterclass’-talentet ud om den hårde beslutning. Det sker i podcasten BrøndbyLyd, hvor han også fortæller, at han ikke helt har lukket døren for et comeback.

– Jeg prøver at holde mig fit, for der er stadig noget i mig, som håber på, at jeg kommer tilbage og spiller fodbold igen. Der er en gnist, og der er et lille håb for at komme tilbage, siger han i podcasten uden at præcisere på hvilket niveau, han håber at kunne returnere til.

Joel Kabongo fortæller videre, at han langt fra har mistet glæden ved at se fodbold. Tværtimod. Men det gør ondt at se Brøndby spille på Brøndby Stadion.

– Jeg har allerede set nogle kampe på Brøndby Stadion siden, og det gør lidt ondt at se, fordi man kan huske, hvor fedt det var, og nu er man lidt langt væk derfra, siger han.

Læs også: Brutalt: Brøndby-fan fik kraniebrud og brækkede armen på Sydsiden efter uenighed om Vallys-behandling

I podcasten fortæller Joel Kabongo også, at han som 19-årig fik muligheden for at skifte til belgisk fodbold, da Gent viftede med en kontrakt – og de var meget vedholdende i deres interesse.

– Jeg fik et konkret tilbud fra Genk, men jeg ville gerne slå igennem i Brøndby, men de kom tilbage tre transfervinduer i streg, siger han, mens han også erkender, at han overvejede at tage springet til udlandet.

– Men den gik klubben ikke med på, og det forstår jeg også godt. Jeg viste mig godt frem i den periode som Masterclass-spiller, og havde flere samtaler med Troels Bech (daværende sportsdirektør red.) om, at jeg skulle vise Masterclass frem.

Du kan høre hele BrøndbyLyds podcast med sympatiske Joel Kabongo her.

Redaktionen anbefaler…
1. Vilde Brøndby-byture midt i nedrykningskamp: Smidt ud af LA Tequila Bar
2. Raser mod hooligans: Taler ud om voldsomt overfald
3. Stort drama: Alpha overvejer at nedlægge sig selv
4. Vild, vildere, Salech: Fire mål på tre kampe
5. Præsenterer delårsrapport: Pænt overskud i Brøndby IF