1964

Klumme: CV’s mesterstykke til 28 millioner kroner

Brøndby IF - AC Horsens 5-2

Carsten V. Jensens mesterstykke i sommeren 2022 fortjener ros. Og det får den hårdtprøvede fodbolddirektør her.

”Carsten V. Jensen er langsom med sine handler. Det koster Brøndby. Blah. Blah. Blah.”

Brøndbys fodbolddirektør har fået høvl for sin ageren på transfermarkedet, og jovist. Der har da være nogle markante fejlskud.

Men han ramte bullseye, da han trodsede sine kritikere i sommeren 2022 og ventede med sine to gyldne handler.

Læs også: Vallys efter hadefulde beskeder: ‘Man kom lidt i tvivl om det hele’

Lad os lige skrue tiden tilbage til slutningen af august 2022 – på transfervinduets sidste dag hentede Brøndby to offensive herre.

Først kom Ohi Omoijuanfo ind på en aftale frem til sommeren 2025, og dagen efter – på deadline day – satte Nicolai Vallys sin signatur på en aftale, som løb ét år længere.

Carsten V. Jensen havde i flere uger fået kritik for ikke at få hentet nogle forstærkninger ind, men han stod fast på at vente på de rigtige – og TAK for det.

Brøndby jonglerede imellem flere angribere i løbet af den sommer.

Den skadesplagede angriber Sebastian Andersson var tæt på, men man sagde nej, fordi han dumpede lægetjekket på Vestegnen.

Så stod det mellem Nicklas Helenius og Ohi Omoijuanfo.

Og Brøndby kunne nemt hente Superliga-topscoreren Helenius. Det kostede omkring 15 millioner kroner, men Carsten V. Jensen var tilbageholden.

Brøndbys fodboldboss gamblede og ville vente på Ohi Omoijuanfo, som dog ikke kunne blive løst fra Røde Stjernes klør lige med det samme.

Men bum. Pludselig kom muligheden og Brøndby endte med at signe en bundrutineret målscorer for maksimum otte millioner kroner.

Scoop.

Og ikke et ondt ord om Nicklas Helenius, men efter Brøndby-rygterne har han blot scoret 1 (!) mål i Superligaen og spiller nu for AaB, som købte ham for fem millioner kroner.

Det var genialt at hente Ohi Omoijuanfo, men det var mindst lige så genialt ikke at lægge et så højt beløb for 31-årige Nicklas Helenius.

Ja, selvfølgelig kunne Nicklas Helenius nok have scoret flere mål i Brøndby-trøjen, men pointen bør være klar.

Carsten V. Jensen fik hug for at vente, når han bare kunne snuppe en proven Superliga-målscorer, men det var ventetiden værd.

Ohi Omoijuanfo er i dag viceanfører og står noteret for 8(!) mål i 13 kampe.

Foto: Magnus Arnason

Så var der rekordkøbet Nicolai Vallys…

Hvor vovede Carsten V. Jensen at betale over 20(!!) millioner kroner for en Silkeborg-spiller, der endda har set fodbold i Parken som barn!?

Og så ventede man helt til sidst med at hente ham, når sæsonen var godt i gang, og man allerede havde et efterslæb.

Afgjort. Det havde været at foretrække at få Nicolai Vallys ind tidligt i transfervinduet, men selvfølgelig ville Silkeborg IF ikke slippe ham tidligt.

De havde europæisk kvalifikation, og de vidste, at en skaldet mand med kontor i Parken også havde et ret godt øje til Vallys.

FC København bød på ham. Brøndby IF overbød dem, mens der med pæn sandsynlighed også var udenlandsk interesse.

Det nemme havde været at vade væk fra den handel og hente et billigere alternativt tidligere i transfervinduet.

Carsten V. Jensen ventede igen. Og jackpot igen. Muligheden kom og Nicolai Vallys signede en fire-årig aftale. Og det er helt OK, hvis den kære Vallys har lyttet til rivalerne eller til udenlandske klubber.

For han er SÅ god, at han selvfølgelig ikke bare skulle tage imod det første tilbud fra Brøndby.

Ni goal-involvments i 14 kampe (seks mål og tre assists) lyder det øjeblikkelige facit i Brøndby-trøjen – og det er bare mere end godkendt.

20 millioner kroner for Nicolai Vallys, 8 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo. Det er et mesterstykke til 28 millioner kroner.

Tak for dem, CV. Og hold så på dem i mindst to år mere, så vi kan få et dansk mesterskab igen.

Foto: Magnus Arnason

Læs også: Ærlig Vallys: Vil gerne til udlandet inden kontraktudløb i sommeren 2026

Seneste nyt