1964

Klumme: Selvfølgelig er Jesper Sørensen ikke Brøndbys førstevalg

Jesper Sørensen, assistenttræner [P7883](Brøndby IF)

Klumme

.. men derfor behøver han ikke at være noget dårligt valg. For jeg er faktisk ret overbevist om, at han i Brøndbys nuværende situation er den helt rette mand til at føre klubben skridtet videre.

Så har der snart været skrevet nok om Carsten V. Jensens hovedpine gennem helt præcis 50 døgn.

På broendbyforfan.dk er der blevet produceret et tocifret antal artikler om Brøndbys trænerjagt, og det er jo ikke så underligt endda. Det har været hamrende spændende og nervepirrende.

Så derfor napper vi lige the last dance.

For nu skal vi have aflivet den tanke, som har plantet sig i flere Brøndby-fans’ hoveder om, at Jesper Sørensen var Brøndbys førstevalg som cheftræner. For SELVFØLGELIG var han ikke det.

Brøndby havde David Wagner til samtale. Den 51-årige tysk-amerikanske cheftræner, som står for den karakteristiske gegenpres-spillestil, og som har erfaring fra engelsk fodbold – Championsship og Premier League.

Og ja, også nogle lærerige måneder i Bundesligaen.

Selvfølgelig var han Brøndbys førstevalg. Det kan man da godt se, hvis man tager de blå/gule-briller af, ikke?

Det var en hed drøm på den københavnske Vestegn at brage igennem med et kæmpe navn, som kunne genindføre gegenpres-spillestilen, og som kunne kickstarte Global Football Holdings indtog i dansk fodbold.

David Wagner sagde nej til Brøndby. Og ikke omvendt. Det må der ikke herske nogen tvivl om. Heller ikke selvom Carsten V. Jensen påstår andet.

Det kan jo ikke være tilfældigt, at det pludselig tog en drejning over julen, da Norwich fyrede Dean Smith og henvendte sig til David Wagner – et job, som tysk-amerikaneren nu er favorit til.

Og det er jo heller ikke tilfældigt, at Brøndby ikke skyndte sig at lægge en føler ud til Jesper Sørensen i dagene efter afskeden med Niels Frederiksen, så den daværende U/21-landstræner ikke nåede at forlænge sin kontrakt med DBU.

Man havde ikke regnet med at skulle få brug for den backup.

Planen var at hente et stort udenlandsk navn, og jeg nægter at tro på, at man uden tøven vælger en mand med Fredericia, Silkeborg og et år som U/21-landstræner på CV’et over en erfaren cheftræner, der har ført et undertippet Huddersfield op i Premier League – og overlevet en sæson.

Men når det er sagt, så kan Jesper Sørensen faktisk vise sig at være en lille genistreg for Carsten V. Jensen, for det har kollosal betydning, at Brøndby kommer ud over stepperne til foråret.

Der er fem kampe til at sikre Mesterskabsspillet i de kommende måneder, og det nye projekt under Global Football Holdings vil lide et alvorligt knæk, hvis det ikke lykkes.

Derfor er det et fornuftigt træk at hive en cheftræner ind, som kender hele den trup, der skal præstere fra dag ét under hans ledelse.

Og så ER Jesper Sørensen en glimrende taktiker.

Det så vi blandt andet, da han var assistenttræner under Niels Frederiksen i Mesterskabssæsonen, hvor de i imponerende fællesskab fik forløst truppens store potentiale og sikret et mesterskab.

Det afføder også en del respekt for Jesper Sørensen. Selv til trods for, at han ikke sad som frontfiguren udadtil.

Men det var faktisk Jesper Sørensen, der stod bag det famøse Keep attacking-skilt, og det noget tyder på, at det er den stil, han vil praktisere i sin tid som Brøndby-cheftræner. Og det glæder mig.

Jeg tror ikke nødvendigvis, at Jesper Sørensen er manden, der kommer til at føre Brøndby helt op i toppen af dansk fodbold, men jeg tror, at han er den helt rette på den korte bane, for han kan sende Brøndby i top 6.

Og så må vi se, om Jesper Sørensen har så meget karakter og styrke, at han klare den til efter sommeren 2024. For det tvivler jeg lidt på, men jeg håber og krydser de gule og blå fingre.

Kom så, Brøndby. Kom så, Jesper.