1964

Mediano-ekspert kritiserer Brøndbys håndtering af Niels Frederiksen-fyring

Niels Frederiksen, cheftræner [P7881](Brøndby IF)

Fodboldekspert Rasmus Monnerup havde håbet, at Brøndby havde ventet med at fyre Niels Frederiksen et par dage. Det er jeg lidt ked af på Niels’ vegne, siger han i Medianoas breaking-udsendelse om fyringen.

Brøndby fyrede Niels Frederiksen blot et halvt døgns tid efter, at klubben havde afsluttet efterårssæsonen med et skuffende nederlag på 0-2 til Viborg FF.

Klubben meldte afskeden med cheftræneren ud i en selskabsmeddelelse, mens de et par timer efter afholdte et lavpraktisk pressemøde med varighed af præcis et kvarter.

Det ærgrer Medianos fodboldekspert Rasmus Monnerup, at Brøndby ikke havde ageret med en kende mere overskud og elegance i forbindelse med fyringen.

– Det er rigtig ærgerligt, at man har gjort det i dag. Jeg kunne godt have tænkt mig, at de havde ventet til onsdag. Her kunne man have indkaldt til et pressemøde og fortalt, at man i fællesskab havde aftalt at stoppe samarbejdet. Det synes jeg, er en vigtig pointe at få med, siger han i Medinoas breaking-udsendelse om cheftrænerens fyring.

Rasmus Monnerup mener, at Brøndby med fordel kunne have slået en smule koldt vand i blodet, fordi man ikke er presset på tid, eftersom der først spilles kampe igen i midten af februar.

– Niels fik en fin afsked, da det var blevet meldt ud, men jeg kunne godt have tænkt mig, at man havde slået lidt koldt vand i blodet, og så havde overskud til at sige ordentligt farvel, siger han og tilføjer:

– For der er jo ikke nogen kamp på søndag, så de er ikke presset på tid. Det er jeg lidt ked af på Niels’ vegne, slutter han.

Niels Frederiksen fortalte på pressemødet, at han var helt afklaret med fyringen, og at han selv var med til at tage den tunge beslutning om at forlade Brøndby.

– Vi nåede frem til den fælles beslutning, at det var et rigtigt tidspunkt, og at timingen var den rigtige. Jeg er sådan set ret afklaret med det. Jeg er sådan set langt hen ad vejen enig i, at det kan være fint at lave skiftet nu, lød det fra den fyrede cheftræner.

Niels Frederiksen nåede 3,5 år som cheftræner for Brøndby. Hans kontrakt stod til at udløbe efter sæsonen.

LÆS OGSÅ: Hvem bliver Brøndbys næste træner? Her er eksperternes bud