1964

Medie: Blitzer og Novak får kontrollen i Brøndby IF

Brøndby IF - Ob 2-0

Mediano skriver i en længere baggrundsartikel om Brøndbys kommende ejerskab, at David Blitzer og David Novak reelt kommer til at have kontrollen i klubben via deres magt i Global Football Holdings.

Brøndby IF skal på udenlandske hænder. Det er ikke en hemmelighed, og i oktober i år offentliggjorde Jan Bech Andersen, at han havde indvilliget i at sælge aktiemajoriteten til den amerikanske investeringsfond, Global Football Holdings.

Det er et større netværk af forretningsfolk, der står bag Global Football Holdings, og Brøndby har ikke været meget for helt konkret at offentliggøre, hvordan ejerforholdene er i den amerikanske investeringsfond.

Mediano har dog lørdag morgen udgivet en længere artikel med journalist, Gisle Thorsen, som forfatter. Her gennemgår de mændene med magten over Brøndby og forsøger at kaste et lys over, hvem der reelt får magten på den københavnske Vestegn.

– Global Football Holdings (GFH) opererer med et repræsentantsskab på fem personer. I spidsen står David Blitzer og David Novak, som til sammen har mandat til at træffe væsentlige beslutninger i selskabet, der snart har aktiemajoriteten i Brøndby, skrives det blandt andet i artiklen.

Gisle Thorsen skriver videre i artiklen, at de to amerikanske finansfolk derfor reelt kontrollerer Brøndby IF, når ejerskiftet bliver helt officielt.

– Når Global Football Holdings i begyndelsen af det nye år overtager aktiemajoriteten i Brøndby, bliver det to amerikanske finansfolk, der reelt kontrollerer klubben: David Blitzer og David Novak, lyder det.

David Blitzer og David Novaks navne er langt fra ukendte for Brøndbys fans, for de navne blev også nævnt på Brøndbys hjemmeside den 31. oktober i forbindelse med offentliggørelsen af de kommende ejere.

Det har dog været tvivlsomt præcis hvilken rolle, de ville få i Brøndby, men med Mediano som kilde kan det konkluderes, at de bliver de helt tunge drenge i det nye Brøndby-ejerskab.

David Blitzer er et kendt ansigt i Danmark, efter han var en stor del af Blackstone, som opkøbte billige københavnske ejendom, hvorefter de udlejede dem til tre-dobbelte priser, så det tvang danskere ud af deres lejligheder – læs mere om den historie her.

David Novak er vicepræsident i den amerikanske kapitalfond Clayton Dubilier & Rice. Han er medejer af blandt andet Real Salt Lake i MLS samt Premier League-klubben, Crystal Palace – ligesom David Blitzer i øvrigt er det.

Læs hele Medianos artikel om det kommende ejerskifte i Brøndby her.

Læs mere om Brøndbys trænerjagt herunder: