1964

Medie: Brøndby betaler tocifret millionbeløb for Evjen

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF)

Det koster han

Brøndby har haft tegnedrengen oppe for Håkon Evjen, som skifter til klubben på en lang aftale. Han kommer til at koste 12 millioner kroner, erfarer B.T.

Brøndby har lukket januars første signing, for klubben har tirsdag eftermiddag bekræftet købet af den 22-årige kantspiller Håkon Evjen, som købes fri af kontrakten med AZ Alkmaar.

Ifølge B.T.’s oplysninger har Brøndby betalt 12 millioner kroner for at hente nordmanden, der i 2019 blev kåret til Eliteseriens bedste unge spiller.

Dengang spillede han for Bodø/Glimt, og de solgte ham kort efter for et beløb i omegnen af 19 millioner kroner. Dermed får Brøndby en klækkelig rabat i forhold til det beløb.

Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen glæder sig over købet af Håkon Evjen, som man har fulgt gennem længere tid, og nu var muligheden der for at slå kløerne i ham.

– Håkon blev for et par sæsoner siden i en relativ ung alder kåret til årets spiller i den norske Eliteserien og lavede derefter et rekordskifte til hollandsk fodbold. Efter et par sæsoner i hollandsk fodbold har vi nu fået muligheden for at tilknytte Håkon, og det er vi rigtig glade for, siger han til klubbens hjemmeside.

Håkon Evjen skifter til Brøndby på en kontrakt frem til sommeren 2027, og han får trøjenummer 11.

Han nåede tre år i AZ Alkmaar med pæn succes, men en skade gjorde, at han faldt lidt ud af holdet, hvilket åbnede op for, at Brøndby kunne skrive kontrakt med ham.