1964

Medie nævner ny trænerkandidat: Brøndby spurgte Zorniger til råds

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand [P3164](Brøndby IF)

Brøndby havde et par tyske kandidater med i den afgørende rekrutteringsfase, og her rådførte man sig blandt andet hos klubbens tidligere cheftræner, Alexander Zorniger. Robert Klauß var angiveligt en af Carsten V. Jensens trænerkandidater.

Brøndby præsenterede den 2. januar den nye cheftræner i form af Jesper Sørensen, som forlod sit job som Danmarks U/21-landshold for at forfølge drømmen om at sidde i den varme stol på Brøndby Stadion.

Det lå ellers længe i kortene, at Brøndby ville trække på Global Football Holdings’ store netværk og hente en udenlandsk træner – formentlig en tysker, der kunne genindføre gegenpres-spillestilen.

Carsten V. Jensen havde da også tyske kandidater til den ledige cheftrænerstol i Brøndby, for B.T. løfter nu sløret for, at man havde to tyske kandidater med i den afgørende fase.

David Wagner, som der har været skrevet en del om i de seneste uger, var en af de to.

Ifølge avisens oplysninger var den tidligere Huddersfield-cheftræner til samtaler i Brøndby, og han skulle have overvejet kraftigt at starte et nyt kapitel i dansk fodbold – men sådan endte det dog ikke.

Derudover afslører B.T., at Brøndby også havde den 38-årige Robert Klauß som én af de tyske trænerkandidater, og man skulle angiveligt have slået på tråden til den tidligere Brøndby-træner, Alexander Zorniger.

Den hårdeføre tysker, som stod i spidsen for klubben fra 2016 til 2019, blev spurgt ind til tyske Robert Klauß, der ligesom Alexander Zorniger har en fortid i RB Leipzig.

Hvad der præcis kom ud af samtalerne med Alexander Zorniger, melder historien intet om.

Robert Klauß er i øjeblikket på en fri transfer, efter han tidligere på måneden brød kontrakten med tyske Nürnberg, der spiller i den næstbedste tyske række.

Den talentfulde cheftræner har været assistenttræner for RB Leipzigs Bundesliga-mandskab, mens han også har været cheftræner for klubbens U/19-, U/17- og reservehold.

Hvorfor det ikke endte med en tysk træneransættelse, er endnu uvist, men Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen sagde i forbindelse med præsentationen af Jesper Sørensen, at man ikke var blevet afvist af nogle kandidater i den halvanden måned lange trænerjagt.

På rygtebørsen blev Brøndby også kædet sammen med en anden tysker i form af Frank Kramer, men B.T. tilføjer, at klubben ikke fået nogen henvendelse fra Carsten V. Jensen.

Jesper Sørensen har fået en kontrakt med Brøndby frem til sommeren 2025.