1964

Mulig kæmpestraf: Brøndby kan risikere at miste udebanefans resten af sæsonen

Brøndby IF - Ob 2-0

Brøndby IF kan risikere helt at miste retten til at have tilskuere med på udebane til fremtidige kampe. Det skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Der har været trukket mørke skyer over fan-miljøet i Brøndby IF i de seneste uger, hvilket eskalerede den 7. august, da man gæstede rivalerne fra FC København i Parken.

Blå/gule-hooligans valgte nemlig at smadre inventar for mere end 100.000 kroner i udebaneafsnittet, hvilket du kan se mere til i videoen her.

Siden fulgte uheldige scener i Dortmund i forbindelse med FC Københavns Champions League-kamp, mens der også skete et overfald på en rasteplads på Fyn for nyligt.

Nu vil Divisionsforeningen balladen til livs, og derfor har de indført krav om person-ID ved kommende Brøndby-udekampe, hvilket betyder, at det kræver navngivning og fremvisning af gyldigt ID, hvis man vil have adgang til udebaneafsnittet.

Læs også: Brutalt: Brøndby-fan fik kraniebrud og brækkede armen på Sydsiden efter uenighed om Vallys-behandling

Divisionsforeningen meddeler derudover, at de har påsat en sikkerhedsobservatør til Brøndbys udekampe, og resultatet heraf vil have betydning for, hvorvidt de gule og blå kan have fans med rundt i Danmark i den resterende del af sæsonen.

– Om det fortsat vil være muligt for Brøndby at have tilskuere med til udekampe vil afhænge af, om tiltagene eksekveres effektivt og får de ønskede virkninger, skriver Divisionsforeningen, som kan læses i sin fulde længde her.

Kravet om person-ID opretholdes så længe, det vurderes hensigtsmæssigt. Sikkerhedsobservatøren er til stede i resten af årets kampe, lyder det videre.

Redaktionen anbefaler…
1. Vilde Brøndby-byture midt i nedrykningskamp: Smidt ud af LA Tequila Bar
2. Raser mod hooligans: Taler ud om voldsomt overfald
3. Stort drama: Alpha overvejer at nedlægge sig selv
4. Vild, vildere, Salech: Fire mål på tre kampe
5. Præsenterer delårsrapport: Pænt overskud i Brøndby IF