1964

Muligt farvel: Niels Frederiksen bliver hyldet før årets sidste kamp

Niels Frederiksen, cheftræner [P7881](Brøndby IF), Jes Thorup, cheftræner [P633] (FC København)

Brøndbys cheftræner Niels Frederiksen vil blive hyldet fra tribunerne i forbindelse med årets sidste kamp mod Viborg FF på Brøndby Stadion.

Niels Frederiksen satte i 2019 sin signatur på en to-årig kontrakt med Brøndby, som blev forlænget med yderligere to år få måneder inden det sensationelle danske mesterskab i 2021.

Den karismatiske cheftræner, som har en fortid som bankdirektør, gjorde dét, som meget få andre har kunne. Efter 16 års tørke sikrede han, at det regnede med guld på den københavnske Vestegn.

Men blot halvandet år senere kan han være i gang med sine sidste 90 minutter i spidsen for klubben på Brøndby Stadion.

Den 52-årige cheftræner har kontraktudløb efter sæsonen, og der er meget lidt, der tyder på, at den bliver forlænget. 

En ny epoke skal starte med et nyt ejerskab og en ny cheftræner.

Når årets sidste hjemmekamp mod Viborg FF bliver fløjtet af, vil der være omkring tre måneder til næste kamp, og derfor vil det være en kærkommen mulighed at gå hvert til sit i løbet af vinteren.

Brøndbys fans er også af den opfattelse, at Niels Frederiksens fremtid i klubben hænger i en meget tynd tråd, og af den grund forbedereder de sig på at sige farvel søndag eftermiddag.

Ekstra Bladet skriver, at Niels Frederiksen kan forvente hyldest fra tribunerne før kampen, mens Sydsiden også vil kalde ham ned til en såkaldt Fenerbahce. 

En af de store hyldester i Brøndby.

Det sker meget sjældent, at en cheftræner bliver kaldt ned foran Sydsiden. Ja, sidst Niels Frederiksen blev det var på dagen, hvor Brøndby hjemførte mesterskabet efter en sejr over FC Nordsjælland.

TV2’s fodboldekspert Morten Bruun ser positivt på, at Brøndbys fans hylder Niels Frederiksen – også selvom hans fremtid endnu ikke officielt er blevet klarlagt.

– Det er et flot initiativ, som Niels Frederiksen fortjener. Og skulle han fortsætte sæsonen ud, kan de jo hylde ham endnu engang til sommer, siger Morten Bruun ifølge Ekstra Bladet.

Fodboldeksperten føler sig også overbevist om, at søndagens kamp meget vel kan blive den sidste for Niels Frederiksen.

– Søndag kan sagtens være Niels Frederiksens sidste kamp. Med et nyt ejerskab af klubben udløser det ofte også forandringer på trænerposten. Hvis Brøndby og Niels Frederiksen har nået endestationen på samarbejdet giver det efter min vurdering fin mening, slår han fast.

Niels Frederiksen har en fortid i blandt andet Lyngby BK, Esbjerg fB og på det danske U/21-landshold.

Redaktionen anbefaler…
1. 
Trabzonspor og Stryger skal sænke de økonomiske krav for BIF-skifte
2. Journalist: Brøndby jagter to store profiler
3. 
Brøndby-fans åbner sag mod politiet
4. Afsløring: Tyske klubber sværmer om Mads Hermansen
5. 
Medie: Bell bliver i Brøndb