1964

Ni spillere kan forlade Brøndby IF: Profilerede navne står foran kontraktudløb

Oscar Schwartau, målscorer [P1157] (Brøndby IF), Mathias Kvistgaarden [P8332] (Brøndby IF), Marko Divkovic [P802] (Brøndby IF)

Brøndby IF’s fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, skal snart have fundet blækket frem, for det er nogle markante skikkelser, der snart har kontraktudløb på den københavnske Vestegn.

Sommerens transfervindue klappede i, da sommer blev til efterår, og Carsten V. Jensen havde travlt mod slutningen, hvor han blandt andet tilføjede Ohi Omoijuanfo og Nicolai Vallys til truplisten.

Brøndby IF’s fodbolddirektør skal dog til at få pustet ud fra sommerens strabadser, for snart skal han lægge en plan for fremtiden – og så skal han få sikret nogle underskrifter.

Sommeren 2023 kan nemlig blive en skælsættende en af slagsen, for knap to håndfulde spillere står foran kontraktudløb der, og kan derfor allerede lave forhåndskontrakter ved årsskiftet.

Thomas Mikkelsen, målmand
Den 39-årige reservekeeper Thomas Mikkelsen har været i Brøndby IF siden sommeren 2021, hvor han skrev en ét-årig aftale, som siden blev forlænget med et år. Spørgsmålet er nu, om han tager endnu en dans på Vestegnen, når han fylder 40 år til august.

Lucas Ziegler, målmand
Ungdomskeeperen har et lovende potentiale, og han har stået nogle flotte kampe for Brøndby IF’s ungdomshold, så det ligger i kortene, at han skal bindes på en længerevarende aftale.

Andreas Maxsø, forsvarsspiller
Andreas Maxsø har drømt om at komme til udlandet i de seneste somre, men den plan er blevet spoleret af ting, som han ikke er herre over. Brøndby IF vil gerne forlænge – men det bliver svært, for som transferfri bør mulighederne for udlandet være enorme.

Sigurd Rosted, forsvarsspiller
Sigurd Rosted var ét af Carsten V. Jensens første indkøb, da den norske stopper blev hentet i Gent. Han har været et stort aktiv for Brøndby IF, men hans løncheck på angiveligt 220.000 kroner/mdr. kan blive en hindring i forhold til en forlængelse.

Peter Bjur, forsvarsspiller
Unge Peter Bjur har været hårdt ram af skader, men han har været inde at snuse til førsteholdet på det seneste. Det ligner en 50/50 om han forlænger.

Kevin Mensah, forsvarsspiller
Altid fightende Kevin Mensah er på vej retur fra en alvorlig skade, men han vender retur i tide til at kunne nå at spille sig tilbage på holdet inden sommerens kontraktudløb. Det ligner også en 50/50-case.

Jens Martin Gammelby, forsvarsspiller
Højrebacken er blevet kaldt retur fra sit lejeophold i Polen, og han har i de seneste kampe sat sig på højrebacken. Det har aldrig lignet en forlængelse, men en opadgående formkurve kan ændre slagets gang. Han er dog også på en 200.000 kroner i månedsløn, hvilket han definitivt ikke får i en eventuel ny aftale.

Marinus Larsen, midtbanespiller
Den kun 18-årige midtbanespiller er med sikkerhed en spiller, som Carsten V. Jensen gerne ser forlænge sin aftale på Vestegnen, da man ser et stort potentiale i ham. Det ligner en sikker forlængelse.

Simon Hedlund, angriber
Den svenske angriber har spillet nogle flotte år i Brøndby IF, men han drømmer om et sidste ophold uden for de skandinaviske grænser, og derfor ligger det i kortene, at han vil afsøge sine muligheder for et skifte, da dåbsattesten i sommeren 2023 vil sige 30 år.

NI spillere med kontraktudløb i Brøndby. Nogle mere prominente end andre, men én ting er sikkert. Det bliver spændende at følge med i, hvem Carsten V. Jensen vil beholde – og hvem han sender videre i karrieren.

Redaktionen anbefaler…
1. Blakket ry i Danmark: Blitzer og Blackstones skyggeside
2. Skandaløst: AGF’er kalder Brøndby-talentet Malek for abe
3. Makienok afslører: Snakkede med Brøndby IF
4. Medie: Syv storklubber lurer på Jesper Lindstrøm
5. Brøndby skærmer Vallys fra presse