1964

Niels Frederiksen om fan-uro: Det fylder da

Brøndby IF - Ob 2-0

Niels Frederiksen, vil ikke negligere den fan-uro, der har været i de seneste uger. Vi er afhængige af den samhørighed, der er med folk på tribunen, siger Brøndbys cheftræner.

Det er mere mørkt end lyst i Brøndby i øjeblikket, hvor Niels Frederiksen og co. kæmper med spillet og resultaterne i Superligaen, hvor man efter ti spillerunder blot er to point fra nedrykningsstregen.

Det trækker dog også op til voldsomt stormvejr i fan-miljøet omkring klubben. Hvis det da ikke allerede stormer. 

Alpha, som er stemningsskabende på Sydsiden, har trukket sig fra klubbens rekordkøb Nicolai Vallys, hvilket har splittet fanmiljøet og ifølge Ekstra Bladet har kastet et brutalt overfald af sig.

Læs også: Brutalt: Brøndby-fan fik kraniebrud og brækkede armen på Sydsiden efter uenighed om Vallys-behandling

Noget som Alpha dog tager kraftigt afstand fra og afviser pure, hvilket du kan læse mere om her

Men selvom der tages afstand fra overfaldet, er det tydeligt, at Brøndbys fan-miljø står mere splittet end længe – også med det muligt forestående salg af klubben til den amerikanske forretningsmand, David Blitzer. 

Uroen og de negative overskrifter er noget, som spillertruppen og staben lægger mærke til. Det fortæller cheftræner Niels Frederiksen til Discovery+.

– Det fylder da, fordi vi er afhængige af den samhørighed, der er med folk på tribunen. Men vi er også afhængige af, at folk opfører sig ordentligt, siger Brøndby-cheftræneren og tilføjer:

– Men ja, det fylder da, og man følger lidt med, men mit fokus er på spillet og resultaterne, slår Niels Frederiksen videre fast i interviewet.

Brøndby-cheftræneren har generelt stor respekt for klubbens fans, som man forsøger at bruge som en 12. mand, når man spiller på hjemmebane.

– Vi vil gerne have så mange på stadion og så god stemning som overhovedet muligt. Det er fansene garant for, og vi forsøger at bruge den stemning som en medspiller ved at komme ud over stepperne fra første fløjt på hjemmebane.

Brøndbys næste kamp er på søndag, hvor klubben møder ligaens klare sidsteplads fra Lyngby BK på hjemmebane.

Redaktionen anbefaler…
1. Vilde Brøndby-byture midt i nedrykningskamp: Smidt ud af LA Tequila Bar
2. Raser mod hooligans: Taler ud om voldsomt overfald
3. Stort drama: Alpha overvejer at nedlægge sig selv
4. Vild, vildere, Salech: Fire mål på tre kampe
5. Præsenterer delårsrapport: Pænt overskud i Brøndby IF