1964

Økonomi: Brøndby distancerer AGF, men er langt fra FCK og FCM

Niels Frederiksen, cheftræner [P7881](Brøndby IF)

Brøndby IF har trykket på speederen i sommerens transfervindue med et par dyre investeringer, men klubben er alligevel et godt stykke fra både FC København og FC Midtjylland.

Det lignede en stille sommer i Brøndby IF, men Carsten V. Jensen besluttede sig for at grave dybt i sine lommer og hente profilerede navne som Daniel Wass, Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo, som alle træder ind højt i løn-hierakiet.

Derfor er der også skruet gevaldigt op for spillerbudgettet i de seneste måneder, og Tipsbladet har gennemgået Superliga-klubbernes budgetter netop nu.

Læs også: Albrechtsen: Sydsiden over Sektion 12

Det viser, at Brøndby IF’s spillerbudget ligger på 85 millioner kroner, hvilket kan blive forøget markant, hvis Jan Bech Andersen sælger klubben til den berygtede forretningsmand, David Blitzer. Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, som står bag artiklerne om Superliga-klubbernes spillerbudget, skriver følgende om Brøndby IF.

– Der er ingen vej udenom: Brøndbys budget er steget markant med spillerkøb over 50 millioner kroner og tunge lønninger til store profiler. AGF havde efterhånden nærmet sig Brøndby, men nu trykker Brøndby på speederen med Vallys, Wass, Omoijuanfo og Sebastian Sebulonsen, spillere i samme priskategori som profiler i FC Midtjylland.

Netop AGF nærmede sig Brøndby IF, efter de i de seneste transfervinduer har betalt dyrt for markante navne, men med Brøndby IF’s transfersommer er århusianerne igen distanceret. 

Tipsbladet beretter om, at deres spillerbudget for 2022/2023-sæsonen er det fjerdehøjeste i ligaen på 56 millioner kroner.

De økonomisk stærkeste i Superligaen er fortsat FC København, som også har skruet op for budgettet ved at give en fem-årig aftale til Andreas Cornelius, som man betalte hele 45 millioner kroner for, mens man gav ham en top-løn. 

Ifølge mediet er løvernes spillerbudget på svimlende 190 millioner kroner, mens det ikke er utænkeligt, at de rammer et spillerbudget på 250 millioner kroner i fremtiden – langt over Brøndby IF, men også et godt stykke foran FC Midtjylland.

Svend Graversen, Claus Steinlein og co. forventes også at lægge til på budgettet, som i øjeblikket er næsthøjest i Superligaen med 135 millioner kroner. Klubben står også foran et muligt ejerskifte, som kan ændre tingene markant.

Redaktionen anbefaler…
1. Ni spillere kan forlade Brøndby IF: Profilerede navne står foran kontraktudløb
2. Stort drama: Alpha overvejer at nedlægge sig selv
3. Brøndby IF tæt på at blive solgt: Men Jan Bech bliver
4. Retssag mod Riveros: Ekskæresten kræver stort beløb
5. Arsenal i kontakt med Lindstrøm: Koster 144 millioner kroner