1964

Officielt: Brøndby-spillere tilgængelig på fri transfer

Brøndby IF - Agf 1-0

Kontrakt-nyt

Så er det officielt. Profiler som Andreas Maxsø, Sigurd Rosted og Simon Hedlund kan alle frit forhandle og underskrive kontrakter med andre klubber.

Ved midnat sprang champagnepropperne, fyrværkerishowet startede og rådhusklokkerne ringede højlydt. Et bevis på, at det var farvel til 2022 og goddag til 2023.

Årsskiftet er samtidig en definerende tid for flere Brøndby-spillere, der pludselig er kommet et alvorligt skridt tættere på at ramme kontraktudløb i klubben.

Faktisk har hele ni spillere kontraktudløb om under et halvt år, hvilket betyder, at de officielt nu har mulighed for at skrive kontrakter andetsteds – og skifte til sommer på en fri transfer.

Det drejer sig blandt andet om profilerede navne som Andreas Maxsø, Sigurd Rosted og Simon Hedlund, som alle har været nøglespillere over de seneste år i Brøndby.

Derudover har også Thomas Mikkelsen, Lucas Ziegler, Kevin Mensah, Jens Martin Gammelby, Peter Bjur og Andreas Pyndt udløb på deres aftaler om under et halvt år.

Reglerne forskriver, at hvis man har under et halvt år tilbage af sin aftale i en given klub, må man frit forhandle med andre klubber uden ens nuværende klubs accept.

Hvis man beslutter sig for at ville skifte, kan man tegne en såkaldt forhåndskontrakt, som først træder i kraft, når kontrakten er udløbet – og dermed skifter man for nul kroner.

Carsten V. Jensen har offentligt udtalt, at man gerne ser Andreas Maxsø forlænge sin kontrakt, men Brøndby-anføreren vil angiveligt se på sine muligheder i januar, inden han træffer en endelig beslutning.

Derudover lægger det i kortene, at Sigurd Rosted skifter hjem til norsk fodbold, hvor han angiveligt har snakket med blandt andet Vålerenga.

For de øvrige spillere synes fremtiden stadig helt åbent, og de kommende uger og måneder vil afsløre, hvad der kommer til at ske med dem.