1964

Ole Palmå om værdierklæring: ‘Vi kan ikke underskrive den’

Brøndby IF - AC Horsens 5-2

Global Football Holdings og Brøndby IF vil ikke underskrive værdierklæringen, og det står de ved, selvom Fanafdelingen har forladt forhandlingerne som følge af det.

Der sprang en bombe torsdag formiddag, da Fanafdelingen meldte ud, at de havde forladt forhandlingerne om en værdiaftale.

Eller værdiaftale er ikke længere det passende ord, for Fanafdelingens afbrydelse af forhandlingerne skyldes, at der er tale om en værdierklæring.

Læs også: Fanafdelingen nævner specifikt punkt i aftaledokument: Her er vi ikke enige med GFH

Et dokument, som ikke er juridisk bindende, men som har en masse hensigter og intentioner.

Og det faktum, at der er tale om et dokument med en masse hensigter, gør det blandt andet umuligt for GFH og Brøndby at skrive den under.

Det fortæller administrerende direktør i Brøndby, Ole Palmå, i et interview med Viaplay.

– Det er intentioner, og hvordan skal du kunne måle helt præcis, om den givne intention er overholdt til fulde, spørger han retorisk og kommer så med et eksempel:

– Vi vil gerne være en klub, der støtter op om kvinderne. Men der kan man sige, hvor meget og hvordan? Har man levet 100 procent op til det? Det vil nogle mene, man har, og nogle vil synes, man ikke har.

Læs også: GFH og Jan Bech fremviser dokument: Her er dét, vi har diskuteret med Fanafdelingen

Ole Palmå har også svært ved at se, hvordan det eventuelt skal sanktioneres.

– Hvad skal sanktionerne så være? Vi er et børsnoteret selskab, og derfor kan vi ikke gå ud og gøre det, siger han videre.

Selvom man ikke kan sætte sin signatur på en bindende aftale, slår Ole Palmå fast, at man selvfølgelig agter at overholde intentionerne og hensigterne.

– Selvfølgelig er det noget, man vil overholde fra ejerne og klubbens side. Det er derfor, vi har offentliggjort det. Er det noget, man vil stå på mål for og føle, man har et ansvar over for? Ja, for pokker da.

Fanafdelingen meldte torsdag ud, at man er villig til at sætte sig til forhandlingsbordet igen, men det kræver tilsyneladende, at GFH og klubben er villige til at binde sig.

Det er dog ifølge Ole Palmå ikke muligt at gøre, men han mener alligevel, at dokumentet vil have en vis pondus – selv uden en underskrift.

– Vi sætter vores klublogo på. Fanafdelingen sætter deres logo på. Jeg tror, nogle vil sige, at det er stærkt.

Læs også: Fanafdelingen holder døren på klem for GFH

Relaterede nyheder

Seneste nyt