1964

Optakt: Kun tre point tæller mod AC Horsens

broendbyforfan.dk har optakten klar til forårspremieren mod AC Horsens.
Brøndby IF - Randers FC 2-2

Der er kun én ting, der tæller på søndag. Det er tre point, og broendbyforfan.dk serverer her forårssæsonens første optakt.

Endelig.

Over tre måneder efter årets sidste betydningsfulde kamp mod Viborg, skal der igen kæmpes om point på Brøndby Stadion.

Det er søndag den 19. februar kl. 18.00, når nedrykningsaspiranterne fra AC Horsens lægger vejen forbi Vestegnen.

Det er på mange måder en sæsondefinerende kamp for Brøndby, hvor et pointtab definitivt vil koste en plads i Mesterskabsspillet.

Brøndby har før søndagens kamp tre point op til Randers FC på sjettepladsen, men det er et hundeslagsmål uden lige.

Som det ser ud lige nu, kæmper syv klubber om tre pladser i Mesterskabsspillet, så der er ikke råd til nogle fuck ups i de sidste fem kampe af Grundspillet.

Nu ved vi, hvad der er på spil, og broendbyforfan.dk leverer her optakten til søndagens brag mod AC Horsens, så du er klædt på til kampen.

Begge klubber med stærke pre-seasons

Brøndby har afviklet fem træningskampe efter nytår under Jesper Sørensens ledelse, hvor det er blevet til fem sejre og en målscorer på 13:5.

På dansk grund blev Hvidovre og Elfsborg nedlagt, mens klubben vandt Atlantic Cup efter sejre over vor nordiske naboer AIK Stockholm, Halmstads BK og Viking FK.

AC Horsens har også afviklet fem kampe på denne side af nytår, og Jens Berthel Askous tropper står tilbage med to sejre og tre uafgjorte.

Blandt andet er det blev til uafgjort mod AaB, mens man har slået serbiske Partizan og svenske Kalmar FF.

Karantæner

AC Horsens må søndag undvære den islandske offensivspiller, Aron Sigurdarson, som afsoner karantæne efter det gule kort han fik mod OB.

Den 29-årige skarpretter sluttede 2022 flot af med fire scoringer i de seneste fire Superliga-kampe – blandt andet blev han dobbelt målscorer mod Randers FC.

Brøndby har ingen karantæner.

Trupnyt – Brøndby IF

Der blæser nye vinde over den københavnske Vestegn, og der sidder blandt andet en ny cheftræner i den varme stole hos hjemmeholdet.

Jesper Sørensen har erstattet Niels Frederiksen, og den tidligere Brøndby-assistent debuterer søndag som cheftræner for de blå/gule.

På banen er der også nye ansigter, efter Brøndby i januars transfervindue købte Håkon Evjen og Rasmus Lauritsen, mens man lejede Frederik Winther.

Rasmus Lauritsen er dog ikke med, da han er ude med den skade, som han var på vej retur fra, da han skrev kontrakt med Brøndby.

Kevin Mensah indgår heller ikke i overvejelserne til forårssæsonens første kamp, da han stadig er ved at kæmpe sig retur efter sin knæskade.

Derudover vil Brøndby være uden Jens Martin Gammelby, Peter Bjur, Sigurd Rosted og Andreas Maxsø, der alle fandt nye græsgange i januar.

Trupnyt – AC Horsens

AC Horsens kommer til Brøndby Stadion med en trup, der ligner den, de sluttede af med i efterårssæsonen.

Det er nemlig lykkes for de gul-blusede at holde på store dele af truppen, og derfor kan de fortsætte det flotte arbejde fra efteråret.

Førstekeeperen Matej Delac har været ramt af en alvorlig skade, men han er på rekordtid returneret til træningsbanen.

Den tidligere Chelsea-keeper er dog ikke i spil til at indgå i kamptruppen, og derfor kan januarsigningen Samuel Brolin få sin ventede debut.

Seneste fem kampe i Superligaen

I Superligaen sluttede Brøndby af med en blandet pose bolsjer, da man i de seneste fem kampe spillede uafgjort mod FC København, AGF og OB.

Derudover slog man AaB hjemme med 3-2, men til gengæld lukkede 2022 af med et smertefuldt 0-2-nederlag til Viborg FF.

AC Horsens hev sejre hjem mod Silkeborg (3-2) og Randers (5-1), mens man tabte til både FC Nordsjælland og FC Midtjylland.

Årets sidste betydningsfulde kamp for Jens Berthel Ashou og co. endte i en medrivende pointdeler mod OB. Det opgør endte 3-3.

Forventede startopstillinger

Brøndby: Mads Hermansen – Daniel Wass, Kevin Tshiembe, Frederik Winther, Blas Riveros – Joe Bell, Mathias Greve, Håkon Evjen- Simon Hedlund, Nicolai Vallys – Ohi Omoijuanfo (C)

AC Horsens: Samuel Brolin – Magnus Jensen, Malte Kiilerich, James Gomez – Jacob Buus, Jonas Gemmer, David Kruse, Lubambo Musonda – Thomas Santos, Anders K. Jacobsen, Moses Opondo

Bud på kampens resultat

Brøndby er spiller for spiller et niveau eller to over AC Horsens, og det skal de vise søndag i Jesper Sørensens debutkamp som cheftræner.

Som overskriften indikerer så hedder det tre point eller glem alt om top 6, så broendbyforfan.dk siger 2-0 til Brøndby.

 

 

Relaterede nyheder

Seneste nyt